Βαθμολογία

Aπέκτησε τον Γκάουλντ η Σπόρτινγκ

Τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα φοράει τα επόμενα 6 χρόνια ο Ράιαν Γκάουλντ, στο συμβόλαιο του οποίου μπήκε και ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 60 εκ. ευρώ.

Οι 18 φορές πρωταθλητές Πορτογαλίας πλήρωσαν περίπου 3 εκ. ευρώ στη Νταντί Γιουνάιτεντ για να αποκτήσουν τον 18χρονο μέσο, τον οποίο οι συμπαίκτες του στη σκωτσέζικη ομάδα αποκαλούσαν «μικρό Μέσι». Την προηγούμενη σεζόν ο διεθνής με την εθνική Σκωτίας κάτω των 21 ετών πέτυχε 8 γκολ σε 38 αγώνες.

«Όλοι στο σύλλογο εύχονται στο Ράιαν τα καλύτερα στη μελλοντική του καριοέρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νταντί Γιουνάιτεντ. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Μάιο του 2012 και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις δεν άργησε να καθιερωθεί στην ομάδα του ΜακΝαμάρα.

Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός την περασμένη σεζόν, βοηθώντας τη Νταντί να τερματίσει στην 4η θέση της Πρέμιερ λιγκ Σκωτίας, ενώ ήταν υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου νέου παίκτη στο πρωτάθλημα, διάκριση την οποία κέρδισε ο συμπαίκτης του, Αντι Ρόμπερτσον. Προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της «Γηραιάς Ηπείρου», πριν τον αποκτήσει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.