Βαθμολογία

Μήνυμα Σαμαρά για το θέμα της ΔΕΗ

Mήνυμα για το θέμα της ΔΕΗ έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο. «Δεν θα επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα της προόδου. Το δικαίωμα αυτό περνάει και μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου,

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει κατά την ομιλία του του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ ότι «το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό. Προχωράει άνισα, αλλά προχωράει».

Για την Ελλάδα είπε ο κ. Σαμαράς:

«Πριν δύο χρόνια, λίγοι ήταν εκείνοι οι οποίοι θα πίστευαν ότι απόψε θα βρισκόμασταν εδώ. Κάποιοι προεξοφλούσαν και την αναγκαστική έξοδο της χώρα μας από την ευρωζώνη. Την ίδια εποχή πολλοί θεωρούσαν ότι και η ίδια η Ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει. Κάποιοι στοιχημάτιζαν στη διάλυσή της. Πριν έξι μήνες μόλις, κάποιοι προεξοφλούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει την επόμενη εξάμηνη Προεδρία της. Τους διαψεύσαμε όλους! Όχι ως πρόσωπα, ούτε ως κόμματα.

Τους διαψεύσαμε ως Ελλάδα, όταν πετύχαμε τη δημοσιονομική εξυγίανση σταθεροποιήσαμε τη θέση της χώρας στο ευρώ, εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί παντού στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, βγήκαμε, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ήδη στις αγορές και τώρα βγαίνουμε, επιτέλους, από τη μακροχρόνια ύφεση.

Τους διαψεύδουμε, όμως, και ως Ευρώπη, γιατί είδαμε τι πάει στραβά στην Ευρώπη και το βελτιώνουμε. Και τώρα πια κανείς δεν μιλάει ούτε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε για την κρίση της ίδιας της Ευρωζώνης».

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συγχαρητήρια στον Μάρτιν Σούλτς για την επανεκλογή του στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να πάρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ τη θέση του προέδρου της νέας Κομισιόν.

Πηγή: newpost.gr