Βαθμολογία

Ενδιαφέροντα στατιστικά του Μουντιάλ

Πολλά και ενδιαφέρονται είναι τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία. 
Συγκεκριμένα, ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε ένα ιστορικό ρεκόρ του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ έσπασε ένα έκανε τις περισσότερες αποκρούσεις σε ένα ματς της διοργάνωσης και το Βέλγιο ετοιμάζεται να πάρει «ρεβάνς» από τους Αργεντινούς. 
Δείτε όλα τα στοιχεία 
*** Ρεκόρ: και οι οχτώ ομάδες που είχαν τερματίσει ως πρώτες στη φάση των ομίλων, κατάφερε να φτάσουν στα προημιτελικά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. 
*** Ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ, Τιμ Χάουαρντ, έκανε 16 αποκρούσεις κόντρα στο Βέλγιο, τις περισσότερες σε ένα παιχνίδι του Μουντιάλ τα τελευταία 50 χρόνια. 
*** Το Βέλγιο έφτασε στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ μετά το 1986 και θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή, η οποία είχε αποκλείσει στον ημιτελικό εκείνου του τουρνουά. Το 1982 οι Βέλγοι είχαν καταφέρει να νικήσουν τους Λατινοαμερικάνους. 
*** Για πρώτη φορά στα 80 χρόνια του Παγκοσμία Κυπέλλου στα νοκ-άουτ ματς, πέντε ματς πήγαν στην παράταση. «Θύμα» ήταν και η Εθνική Ελλάδας. 
*** Τις τελευταίες πέντε φορές που η Αργεντινή έφτασε στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ είχε αποκλειστεί από ομάδα της ευρωπαϊκής ζώνης, στην έκτη κατάφερε να φτάσει στην προημιτελική φάση. 
*** Για 25ο ματς που έπαιξε ο Μέσι σε αγώνα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του κατάφερε μείνει αήττητη, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Μαραντόνα. 
*** 39 – Μόνο η Γερμανία, η Ανατολική Γερμανία και η Αγγλία έχουν περισσότερα σουτ από όσα έκανε το Βέλγιο στο ματς με τις ΗΠΑ (1966/2014).