Βαθμολογία

Ματσάρα και πρόκριση για το Βέλγιο!

Μετά από έναν πάρα πολύ καλό αγώνα ανάμεσα σε Βέλγιο και ΗΠΑ, στο φινάλε οι Βέλγοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» με σκορ 2-1 (θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή στην επόμενη φάση).

Αξίζει να αναφέρουμε πως όλα τα γκολ σημειώθηκαν στην παράταση. Από την άλλη οι χαμένοι έκαναν μεγάλο καμ – μπακ στα τελευταία λεπτά, μείωσαν και παρά λίγο να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι.

Στο 93’ ο Λουκάκου μπήκε από τα δεξιά, «'έσπασε» προς τα έξω την μπάλα, αυτή έφτασε μετά από λάθος στα πόδια του Ντε Μπρούιν και αυτός με διαγώνιο συρτό σουτ έγραψε από κοντά το 1-0.

Στο 105’ ο Ντε Μπρούιν βγήκε από αριστερά, πέρασε κάθετη πάσα στον Λουκάκου και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νικά τον Χάουαρντ και γράφει το 2-0.

Στο 107’ εξαιρετική μπαλιά του Μπράντλει, ο Γκριν βγαίνει στην πλάτη της βελγικής άμυνας και πιάνει υπέροχο σουτ στην κίνηση για να γράψει το 2-1. Στη συνέχεια οι Αμερικανοί είχαν πολλές ευκαιρίες να κάνουν το 2-2 αλλά έμειναν με την προσπάθεια…

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαινί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (60' Μιραλάς), Αζάρ, Οριζί (90' Λουκακού).

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Κάμερον, Ομάρ Γκονσάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Τζερμέιν Τζόουνς, Ζούζι (72' Βοντολόβσκι), Μπράντλεϊ, Φάμπιαν Τζόνσον (32' Γέντλιν), Μπεντόγια, Ντέμπσεϊ.