Βαθμολογία

3η Πανελλήνια νίκη για την Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Π.Α.Σ. Πηνειός

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη  το τριήμερο , 27, 28 και 29 Ιουνίου 2014 για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Καλαμπάκα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου στις κατηγορίες νέων, ανδρών και γυναικών με συνολικές συμμετοχές 150 αθλητών από όλη την Ελλάδα. Όπως αναμενόταν το επίπεδο των αθλητών ήταν υψηλό και το θέαμα που πρόσφεραν οι αθλητές και οι αθλήτριες ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε μια δύσκολη και απαιτητική διαδρομή. O Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 10 αθλητές και αθλήτριες.

Η Τσεσμετζίδου -Δαλαβίκα Δέσποινα έτρεξε στο αγώνισμα αντοχής 89 χλμ σε μια δύσκολη διαδρομή με ανηφόρα που έφτανε τα 18% και τερμάτισε  3η, πετυχαίνοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Καλαμπάκα, θέση στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η Κακαέ Ζωή κατέλαβε την 21 θέση στο ίδιο αγώνισμα, κάνοντας αξιοπρεπή εμφάνιση.

Στην κατηγορία ανδρών, σε μια πολύ δυνατή κούρσα των 147χλμ με μεγάλα φαβορί, η διαφορά στον αγώνα δημιουργήθηκε σε μία σκληρή ανηφόρα με μεγάλες κλίσεις όπου 105 αθλητές πέρασαν πέντε φορές από το συγκεκριμένο δύσκολο σημείο που έφτανε 18% κλίση. Οι ταλαντούχοι αθλητές  Μπαμπαράμος Ντίνος και  Κακαές Βάιος τερμάτισαν 32ος και 43ος αντίστοιχα,  κάνοντας και οι δυό τους μια πολύ καλή εμφάνιση δεδομένου του όγκου και του επιπέδου των αθλητών. Στον ίδιο αγώνα ο τερμάτισαν ο Καραγγέλης Δημήτρης 85ος και ο Κοντογιάννης Παντελής πραγματοποιώντας  μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο σύνολο των αθλητών.

Στο αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης  που διεξήχθη την προηγούμενη μέρα, με ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία, η Τσεσμετζίδου-Δαλαβίκα Δέσποινα κατέλαβε την 4η θέση, παρά την ατυχή στιγμή που είχε να τερματίσει χωρίς παγούρι τα 24χλμ, ενώ η Κακαέ Ζωή τερμάτισε στην 24η θέση.  Ο Καραγγέλης Δημήτρης  στα 40 χιλ της διαδρομής τερμάτισε 44ος, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση  αν υπολογιστεί ότι έτρεξαν αθλητές που συμμετέχουν σε διεθνής αγώνες, ο Παλαντζάς Παναγιώτης 64ος και ο Κακαές Βάιος 67ος  πραγματοποιώντας αξιοπρεπή εμφάνιση. Στην κατηγορία νέων, ο ταλαντούχος Τσιρανίδης Νίκος έτρεχε και τις δύο μέρες τερματίζοντας 16ος στο χρονόμετρο, αλλά  αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο αγώνισμα αντοχής διότι είχε τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε μέρες πριν. Στο  αγώνισμα χρονομέτρου συμμετείχε και ο πρωτοεμφανιζόμενος Καμπάς Αλέξανδρος κάνοντας αξιοπρεπή εμφάνιση.

Να σημειώσουμε εδώ την εξαιρετική κούρσα που έτρεξε στο Χρονόμετρο ο δυνατός αθλητής Τσαλαμέγκας Κώστας, αλλά στο 30ο χιλ  της διαδρομής είχε πτώση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Τους αθλητές συνόδεψαν  όλες τις μέρες, ο προπονητής  Δαλαβίκας Κων/νος που ήταν και στην τεχνική υποστήριξη του αγώνα μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παπαδημούλη Αλέκο, τον Ταμία Τζιμαγιώργη Γιώργο, την Ευαγγέλου Εύη και τους αθλητές Πολύζο Ηρακλή και Νταούτη Βασίλη.

Ο Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός  συγχαίρει   όλους τους αθλητές του για τις επιδόσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οφείλει να ευχαριστήσει όμως  και τους χορηγούς το κατάστημα ποδηλάτων «Δαλαβίκας bikes», την εταιρεία ψυκτικών ειδών «Central Cool» του Κου Βλαχοστέργιου, την εταιρεία Service Αυτοκινήτου «AutoFit» Νταούτη, τις γραφικές τέχνες «Εντύπωση» και το καφέ «Ramblito» για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή   στον σύλλογο.