Βαθμολογία

Φωνή απόγνωσης για το αύριο της ΑΕΛ!

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Δευτέρα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής. Εκεί βρέθηκε σύσσωμο το νέο Δ.Σ. της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ: Πλεξίδας Ευάγγελος, Φωτάκης Αποστόλης, Παυλόπουλος Αχιλλέας, Μιχαλούλης Αθανάσιος, Τσουμάνης Ζήσης, Νιανιάς Ιωάννης, Κατέρης Ιωάννης, Παλάτζας Ναπολέων, Φλώρος Ευθύμιος, Τσαγγάλης Αντώνιος, Τσουμάνης Παναγιώτης, Κασσίδης Αθανάσιος, Πουλούλης Κώστας.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Επίσης εκεί παρέστησαν και άμεσοι συνεργάτες της ΠΑΕ ΑΕΛ: Αλεξούλης Γιάννης (Τεχνικός σύμβουλος), Βαρνακιώτης Άκης (Διεύθυνση), Κουκουράβας Θάνος (Υπεύθυνος επικοινωνίας και Marketing). Όλες οι πλευρές (ΠΑΕ ΑΕΛ – Ερασιτεχνική) τόνισαν την μεγάλη τους ανησυχία για το αύριο της ομάδας, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και αυτό μπλοκάρει τα πάντα!

Μπαλατσούκας: «Την εκκαθάριση την περιμένουμε ακόμη»

Στην αρχή το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Μπαλατσούκας και αναλυτικά ανέφερε: «Έχουμε σκοπό σήμερα να αναλύσουμε όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και για την αυριανή μέρα της ομάδας για το που οδεύουμε. Και να καταλάβει ο κόσμος αν μπορούμε να οδεύουμε κάπου. Το χρονικό της προσπάθειας είναι γνωστό. Μέσα από τη Γ.Σ. ο κ. Πλεξίδας ανέλαβε να τρέχει την ομάδα και το καλοκαίρι να γίνει νέα Γ.Σ. για να αποφασίσει αν θα του δοθεί η ομάδα ή όχι. Μέσα στη χρονιά υπήρχαν προβλήματα. Από την πρώτη στιγμή μας ενδιέφερε το θέμα της εκκαθάρισης. Ήταν από την αρχή το κορυφαίο θέμα. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν πορευτήκαμε και συνέχεια παίρναμε υποσχέσεις. Ο κ. Πηλαδάκης ζήτησε και πήρε την αναβολή για 4 Φεβρουαρίου. Τότε κληθήκαμε να λύσουμε την παλιά εταιρεία. Και ότι αν γίνει αυτό θα προχωρήσουν οι διαδικασίες. Από 13 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Απεδείχθη για τους Ισπανούς πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την ιστορία. Εκ του αποτελέσματος μας πήγε πολύ πίσω με την μαθηματική άνοδο, αλλά δυστυχώς μετά ξεκίνησε ένας νέος κύκλος συνελεύσεων. Όσος εμείς συνεδριάζαμε για να αποφασίσουμε το μέλλον της ομάδας μας. Χάναμε το χρόνο για να δημιουργήσουμε την ομάδα και παράλληλα χρόνος χάθηκε για το θέμα της εκκαθάρισης. Από 25 Απριλίου μέχρι 28 Μαΐου που έγινε η Γ.Σ. δεν έγινε τίποτα για το θέμα της εκκαθάρισης παρά μόνα στα λόγια. Στη συνέχεια αφού είχαμε ένα οριστικό αποτέλεσμα πληροφορηθήκαμε πως ο κ. Πλεξίδας έκανε μια πρόταση για να αγοράσει τα Δένδρα για να βοηθηθεί η διαδικασία εκκαθάρισης. Εκεί πέσαμε πάνω στην διαλυτική αίρεση που αποδείχθηκε πως υπήρχε μεγάλη επιπλοκή. Η αίτηση για την άρση είχε γίνει στις 8/4. Αντίθετα η καθυστερημένη έδεσε τα χέρια τα δικά μας με αποτέλεσμα η νυν δημοτική αρχή Τυρνάβου να είναι αναρμόδια και η νέα θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει στην πορεία. Για να βοηθήσουμε την κατάσταση εμείς ως Ερασιτεχνική κάναμε μια νέα συνάντηση παρουσία και του κ. Τσακμακίδη και των οργανωμένων. Αντιληφθήκαμε και εμείς το αδιέξοδο.

Πήγαμε σήμερα και είδαμε το προπονητήριο και αυτό είναι πλέον ένα χωράφι. Με ξανά κάλεσε ο κ. Πλεξίδας και μου τόνισε πως θα χρειαστούν παραπάνω λεφτά για να το φτιάξει και παράλληλα εκεί μέσα να βάλει και μια ομάδα και όλα αυτά να γίνουν σε χρόνο μηδέν. Την εκκαθάριση την περιμένουμε ακόμη. Σήμερα Δευτέρα είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις πως θα ξεκίναγε η εκκαθάριση και πως περίπου σε 20 μέρες θα τελείωνε. Πλέον έχουμε υπερβεί τους όρους. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Κανείς επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έρχεται για να τραυματιστεί. Μέλλον για την ΑΕΛ δεν υπάρχει. Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Αποκλειστικός υπεύθυνος για όλη αυτή την καθυστέρηση είναι ο κ. Πηλαδάκης. Εγώ προσωπικά έχω να πω κάτι. Η πόλη αυτή μπορεί να πει αβίαστα στον κ. Πηλαδάκη. Η πόλη αυτή προίκισε τον κ. Πηλαδάκη, ας κάνει και αυτός τώρα κάτι για την ΑΕΛ. Δεν απαιτητέ να τελειώσει αυτή η εκκαθάριση για να συσταθεί η νέα ΠΑΕ. Εμείς σήμερα εδώ σαν ερασιτέχνης θέλουμε αυτή η ομάδα να πάει μπροστά. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα υπάρχει τοίχος μπροστά μας».

Πλεξίδας: «Πως θα περπατήσει η ομάδα χωρίς να γίνει εκκαθάριση;

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Πλεξίδας και αναλυτικά τόνισε: «Τελικά σε αυτή την πόλη το μόνο που κάνουμε είναι να μαστε γραφικοί. Ο κ. Μπαλατσούκας μίλησε για χειραγώγηση της Γ.Σ. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας ένα αδιέξοδο. Σήμερα στην πόλη είναι τρεις ξένοι. Ο Πηλαδάκης, ο Λυράκης και ο Πλεξίδας. Ο μόνος παθών σε αυτή την υπόθεση είναι ο Πλεξίδας. Κάνω πρόταση για τα Δένδρα και την επόμενη μέρα κάηκαν. Μόνο λέγανε πως προσπαθώ να χειραγωγήσω. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να φτιάξω μια ομάδα και τώρα να έχουμε μπροστά μας ένα αδιέξοδο. 500 χιλιάδες ευρώ έχω δώσει προκαταβολές και 350 χιλιάδες για το μετοχικό κεφάλαιο. Έχω δώσει 1 εκατομμύριο μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο.

Πως θα περπατήσει η ομάδα χωρίς να γίνει εκκαθάριση; Εγώ ρισκάρω ένα ποσό, αλλά όλα τα χρήματα για πιο λόγο; Για να πάμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και να μην είναι η ομάδα μου στους πίνακες; Αυτοί οι παίκτες τι θα κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση; Εκτός αν φτιάξω μια ομάδα με το όνομα «LA FARM» και να πάω εκεί τους παίκτες μου. Κυνηγήθηκα στη Λάρισα και υπάρχουν κάποιοι κάθε πρωί που λένε διάφορα για μένα και τους συνεργάτες του. Τώρα η ΑΕΛ είναι στον αέρα. Απλά ο ερασιτέχνης δεν έβγαλε ποτέ τα θέματα όπως έπρεπε».

Φωτάκης: «Επιθετικότητα στο πρόσωπο του Πλεξίδα»

Στη συνέχεια ο κ. Φωτάκης (μέλος του νέου Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ) τόνισε: «Θα σταθώ εκεί που λέει και ο πρόεδρος. Και εγώ δεχόμουνα πως υπήρχε στο πρόσωπο του προέδρου μια επιθετικότητα. Εγώ λυπάμαι και δεν του κάνουμε χάρη που είναι δίπλα μας. Στην αρχή αρκετοί ήταν επιφυλακτικοί αλλά στην πορεία όταν έπαιρνε τους τίτλους άλλαξαν. Για μένα κακός που δεν τα παρατάει ακόμη. Έχει κάνει τώρα μεταγραφές 1,2 εκ. ευρώ».

Νάκας: «Να τελειώσει ο Πηλαδάκης την εκκαθάριση»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Νάκας (μέλος της Ερασιτεχνικής) όπου και ανέφερε το πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε τον κ. Πηλαδάκη να τελειώσει επιτέλους αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Ενώ είπε πως είναι στην διακριτική ευχέρεια του κ. Πλεξίδα για το τι θα κάνει.

Παυλόπουλος: «Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας»

Ο Αχιλλέας Παυλόπουλος ανέφερε στη συνέχεια: «Θέλω απ’ όλους να κάνουμε την αυτοκριτική μας για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για την ομάδα μας».

Αλεξούλης: «Εγώ θα συνεχίσω όσο μπορώ»

Το λόγο πήρε και ο τεχνικός σύμβουλος της ΑΕΛ Γιάννης Αλεξούλης υπερασπίστηκε τον Βαγγέλη Πλεξίδα για την προσπάθεια που κάνει κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Ενώ τόνισε πως βρέθηκε δύο φορές κοντά στην παραίτηση διότι όπως είπε είναι η πρώτη φορά που πάει να κάνει κάτι καλό, αλλά νιώθει ενοχές! Παράλληλα τόνισε πως τον ενδιαφέρει η ομάδα να έχει μια αξιοπρέπεια και ότι όλοι όσοι περνάνε από εδώ να λένε μόνο καλά λόγια.

* Στη συνέχεια έγιναν αρκετές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της εκκαθάρισης και στο πως θα βρεθεί κάποια λύση με όλες τις πλευρές να δηλώνουν απαισιόδοξες. Αξίζει να τονίσουμε πως στην αίθουσα βρέθηκαν και οργανωμένοι φίλαθλοι που ζητούσαν επίμονα από τον κ. Μπαλατσούκα να κατονομάσει όσους καθυστερούν το θέμα της εκκαθάρισης!