Βαθμολογία

Από τον Βαρδάρη μέχρι την καταξίωση

Άσπρισαν τα μαλλιά του Αλέκου Βοσνιάδη για να φτάσει στην κορυφή!

Δοκιμασμένη συνταγή, άκρως επιτυχημένη αυτή του Αλέκου Βοσνιάδη, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι και με τη βούλα ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ.

Δύο διαδοχικές άνοδοι με Απόλλωνα Σμύρνης και Νίκη Βόλου έκαναν τον Σαλονικιό τεχνικό να… απογειωθεί και στα 53 του χρόνια να θεωρείτε ένας από τους πλέον επιτυχημένους στην Ελλάδα.

Με 15ετή προπονητική θητεία σε ομάδες της Βόρειας Ελλάδας, άσπρισαν τα μαλλιά του «Βόσνι» για να αρχίσει να γνωρίζει την αποδοχή, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Βαγγέλης Πλεξίδας ήθελε από τα μέσα της περασμένης σεζόν τον καταξιωμένο τεχνικό, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο σήμερα για να γίνει το… πάντρεμα.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης είναι ένα λαϊκό παιδί και ως είθισται αφού η καταγωγή του είναι από την συμπρωτεύουσα, μπεσαλής, ακομπλεξάριστος, που ξέρει ποιος είναι και πατάει γερά στα πόδια του.

Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1961. Έπαιξε πολλά χρόνια ποδόσφαιρο στον Αχιλλέα Τριανδρίας, όπου ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα. Πανηγύρισε την άνοδο στην Δ' Εθνική και το 2000 ανέλαβε τον Ορφέα Σουρωτής, όπου έμεινε τρία χρόνια, έχοντας και εκεί μία άνοδο στην Δ' Εθνική. Το 2003 έπιασε δουλειά στο Πολύκαστρο και μέσα σε δύο σεζόν το ανεβάζει στη Γ' Εθνική. Τα οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν στην παραίτηση το 2006 και το καλοκαίρι έπιασε δουλειά στον Θερμαϊκό Θέρμης. Εκεί έμεινε δύο σεζόν, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2008 παραιτήθηκε, γιατί ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση. Τη σεζόν 2008-2009 έπιασε δουλειά στον Εορδαϊκό.

Ακολούθησε η Αναγέννηση Επανομής, την οποία προβίβασε την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 στη Football League. Έπειτα από τρία χρόνια στους «πράσινους» αποχώρησε και έπιασε δουλειά στον Απόλλων Σμύρνης. Μάλιστα κατάφερε στην πρώτη χρονιά του εκεί και ανέβασε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην Superleague, μετά από 13 χρόνια. Αποχώρησε από τον Απόλλων Σμύρνης τον Οκτώβριο του 2013.

Στην συνέχεια ανέλαβε στις 18 Ιανουαρίου 2014 τη Νίκη Βόλου, όπου κατάφερε μέσα από την διαδικασία των Play off όχι μόνο απλά να ανέβει στην Α' Εθνική, μετά από 48 ολόκληρα χρόνια, αλλά να κατακτήσει και το πρωτάθλημα της Football League.

Από εδώ και πέρα θα είναι ο «καπετάνιος» της ΑΕΛ και ο άνθρωπος που θα δημιουργήσει μια ομάδα με ξεκάθαρο στόχο της άνοδο.