Βαθμολογία

Το πλάνο της επόμενης ημέρας

Η ενημέρωση της θεσσαλικής ΠΑΕ αναφέρει: Η διοίκηση της ΠΑΕ και του ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας, με αφορμή την ολοκλήρωση μιας ακόμη πετυχημένης σεζόν, αλλά και την έναρξη του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας αλλά και όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό, ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας για τα παρακάτω:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τον Οκτώβριο του 2011, σε ένα απο τα πιο απαξιωτικά διαστήματα της Αναγέννησης στη Δ' Εθνική, ξεκίνησε απο φιλάθλους η προσπάθεια ανόρθωσης της ομάδας μας με στόχο την εφαρμογή ενός μοντέλου πολυσυμμετοχής.

Με ανοιχτές διαδικασίες, συμμετοχή του κόσμου στη διοίκηση και στην καθημερινότητα της ομάδας και κατανομή του οικονομικού και οργανωτικού βάρους σε όλο και περισσότερους.

Τρία χρόνια μετά η Αναγέννηση έχει πετύχει σε όλους τους τομείς.

Επέστρεψε στο προσκήνιο (football league) μετά απο δύο συνεχόμενους ανόδους, οργανώθηκε διοικητικά, ίδρυσε τη νέα ΠΑΕ, εξασφάλισε την αδειοδότηση, κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων της football league, εξασφάλισε τον δικό της χώρο για το προπονητήριο και δυνάμωσε όσο ποτέ στο παρελθόν τα τμήματα υποδομής (ακαδημίες).

Η φετινή αγωνιστική διαδρομή στο πρωτάθλημα της football league όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν η καλύτερη της Αναγέννησης απο καταβολής της συμμετοχής της σ' αυτή την κατηγορία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Το σπουδαιότερο όλων κατα τη γνώμη μας ότι διατηρήθηκε η καθαρή οικονομική και οργανωτική θέση της ομάδας που αποτελεί “όαση” σ' εναν απίστευτα προβληματικό χώρο οπου οι ομάδες έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Σ' αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε με θέρμη όλους όσοι συνέβαλαν για ν' αποκτήσει ο σύλλογος αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα μέλη, τους χορηγούς, τους φιλάθλους που ερχόταν στο γήπεδο και όλους τους Αναγεννησιώτες που με τη θετική τους ενέργεια δήλωσαν “παρόντες” και συμπαραστάθηκαν σ' αυτή την προσπάθεια.

Δυστυχώς όμως παρά την προσπάθεια όλων των παραπάνω, το μοντέλο της “λαϊκής βάσης”, ιδιαίτερα στη χρονιά της Football League, δεν λειτούργησε στον οικονομικό τομέα όπως το οραματιζόμασταν.

Συγκεκριμένα:

Στην αγορά μετοχών της νέας ΠΑΕ ανταποκρίθηκαν μόνο εικοσι δύο μέτοχοι.

Τα εγγεγραμμένα μέλη του ΑΣ Αναγέννηση για την φετινή σεζόν ανήλθαν στα 100.

Τα εισιτήρια διαρκείας στα 400

Η παρουσία του κόσμου στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομάδας σε μια πρωταγωνιστική χρονιά κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Το Δημοτικό Στάδιο αποδείχθηκε χώρος οικονομικής αιμοραγίας για την ομάδα αφού δεν πληρούσε ούτε τις προδιαγραφές θέρμανσης, ενώ η καινούργια εξέδρα (πέταλο) παρέμεινε απενεργοποιημένη για τον κόσμο μας και δεν μας επετράπη να εκδόσουμε εισιτήρια.

Οι φορείς της πόλεως με εξαίρεση τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσάκο που επέδειξε ενδιαφέρον, για ζητήματα δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το εγχείρημα.

Ολα τα παραπάνω (και πολλά άλλα που αφορούσαν στην καθημερινότητα του συλλόγου), είχαν ως αποτέλεσμα το οικονομικό βάρος να το αναλάβουν τα μέλη της διοίκησης οι οποίοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σε οικονομική συνεισφορά χιλιάδων ευρώ σ' αυτή την τριετία και μόνο φέτος το νούμερο έφθασε στα 100.000 περίπου ευρώ με κύριους αιμοδότες τους κ.κ. Μπούρμπο και Πέτρου.

Δηλαδή το μοντέλο της “λαϊκής βάσης” λειτούργησε μεν σ' ο,τι αφορά τη διαφάνεια, την ενημέρωση, τις ανοιχτές της διαδικασίες (μπορεί το κάθε μέλος να έχει πρόσβαση σε ολα τα στοιχεία του συλλόγου), όχι όμως και στον τομέα της οικονομικής συνεισφοράς.

Παρόλα αυτά ο σύλλογος έκλεισε τη χρονιά με τρόπο άψογο, με ελεγχόμενες εκκρεμότητες στο ποδοσφαιρικό τμήμα και χωρίς να χρωστάει ευρώ σε τρίτους και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Κι όλα αυτά ενώ δεν έχει εσοδα απο τον Απρίλιο όπου σταμάτησε το πρωτάθλημα και είναι να λαμβάνει και επιχορηγήσεις.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Η σημερινή διοίκηση στον οικονομικό τομέα ξεπέρασε τα όριά της. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να συνεχιστεί αυτή η οικονομική αιμοραγία μόνο απο συγκεκριμένα μέλη σ' ενα εγχείρημα που έχει υποτίθεται τον στόχο της πολυσυμμετοχής.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ομάδα μας (όπως φάνηκε και στην πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος που έγινε) και όπως πράττουμε απο την αρχή της θητείας μας στη διοίκηση, οφείλουμε με την παρούσα ανακοίνωση να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας.

Για να συνεχίσει η Αναγέννηση να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και στη νέα πρόκληση της football league πρέπει να συντρέξουν οι παρακάτω - εφικτές κατα τη γνώμη μας - προϋποθέσεις:

Να συμμετέχει ο κόσμος στην αγορά των εισιτηρίων διαρκείας φθάνοντας σε αριθμό τουλάχιστον τα 500.

Να συμμετέχει στην εγγραφή μελών με τον τρόπο που εφαρμόζεται απο το 2012, διπλασιάζοντας τον φετινό αριθμό και φθάνοντας τουλάχιστον τα 200.

Να υπάρξει έστω και ελάχιστη οικονομική συμπαράσταση στο διοικητικό συμβούλιο απο Καρδιτσιώτες που έχουν τη δυνατότητα και διατρανώνουν με κάθε αφορμή τα Αναγεννησιώτικα συναισθήματά τους. Να περάσει δηλαδή απο το θεωρητικό – συμβουλευτικό επίπεδο και σε πράξη η όποια δραστηριότητά τους.

Να δρομολογηθούν άμεσα απο την δημοτική αρχή και τους φορείς της πόλεως οι δεσμεύσεις τους και να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας. Χλοοτάπητας, περιβάλλοντας χώρος, λειτουργία πετάλου, σοβαρός καθαρισμός της δυτικής εξέδρας.

Ολα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν σ' εναν χρονικό ορίζοντα που η ομάδα θα έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει το πλάνο της.

Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 20 Ιουλίου είναι ο κατάλληλος χρόνος.

Σε όλο αυτό το διάστημα που θα μεσολαβήσει η διοίκηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να συνεχίσουν να “τρέχουν” όλα τα ζητήματα (οργανωτικά και αγωνιστικά) του συλλόγου και να μην μείνει τίποτα πίσω.

Οι διοικήσεις της ΠΑΕ και του ΑΣ που συνεργάστηκαν αρμονικά όλα αυτά τα χρόνια, σε καμμία περίπτωση δεν θα εγκαταλείψουν την ομάδα στην τύχη της ακόμη κι αν όλα τα παραπάνω δεν υλοποιηθούν.

Ωστόσο ξεκαθαρίζουμε πως αναλόγως με την ανταπόκριση που θα υπάρξει θα τοποθετηθεί και ο πήχης των φιλοδοξιών.

Με ρεαλισμό, νοικοκυροσύνη και απόλυτη διαφάνεια, στοιχεία που είναι η ΣΗΜΑΙΑ αυτής της προσπάθειας απο το 2011 και μετά.

Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι μια μεγάλη ομάδα όπως η Αναγέννηση με τέτοιο λαϊκό έρεισμα δεν είναι σε θέση ακόμη και σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς να “πιάσει” τα νούμερα που προαναφέραμε.

Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος όπως αποδείχθηκε με τρόπο πανηγυρικό την τελευταία τριετία τρία χρόνια τώρα εξαρτάται αποκλειστικά απο όλους εμάς.

Απο τους Αναγεννησιώτες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται που πρέπει να συμμετέχουν για να μοιράσουν το βάρος και να κρατήσουν ζωντανή την ιδέα της αλλά και τις αρχές της.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΩΤΩΝ

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας που ήδη έχει ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Καρδίτσας η ΠΑΕ και ο ΑΣ Αναγέννηση οργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση όλων των Αναγεννησιωτών.

Είναι ευκαιρία μετά και την πρόσφατη “περιπέτεια” να συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο η μεγάλη “κιτρινόμαυρη” οικογένεια και να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη την προσπάθεια...

ΠΑΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 1904