Βαθμολογία

Ρουίζ: «Πολύ δύσκολα με Ελλάδα»

Η Κόστα Ρίκα αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη του Μουντιάλ, αφού πολύ λίγοι θα πόνταραν στην πρόκρισή της πριν την έναρξη των αγώνων. Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής ωστόσο παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο, επικρατώντας τόσο της Ιταλίας, όσο και της Ουρουγουάης.

Πλέον όμως το μεγάλο τους «όπλο», αυτό του αιφνιδιασμού, έχει χαθεί, καθώς οι αντίπαλοι έχουν «διαβάσει» το παιχνίδι τους, στοιχείο στο οποίο στάθηκε και ο Μπράιαν Ρουίζ.

Ο αρχηγός της Κόστα Ρίκα σχολίασε την αναμέτρηση με την Εθνική Ελλάδας και εξέφρασε την πίστη του στο πλάνο της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα.

«Η παρουσία μας σε αυτή τη φάση είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Στην Κόστα Ρίκα η κατάσταση είναι τρελή! Οι περισσότερες χώρες θεώρησαν ότι βρεθήκαμε εδώ απλά για τη συμμετοχή και όχι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση.

Δουλεύουμε πολύ σκληρά. Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία, την οποία ακολουθούμε πιστά και θα συνεχίσουμε, γιατί όπως φαίνεται, δουλεύει», είπε αρχικά.

«Οι αντίπαλοί μας από εδώ και στο εξής θα είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν μας αντιμετωπίζουν. Μπορούν πλέον να καταλάβουν και να μελετήσουν το παιχνίδι μας, όπως άλλωστε κάναμε και εμείς στη φάση των ομίλων. Το επόμενο ματς με την Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.