Βαθμολογία

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του Μουντιάλ!

Πιθανότατα η πρόκριση της Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ για τον περισσότερο κόσμο είναι έκπληξη. Την ίδια άποψη όμως δεν έχει και ο νόμος των πιθανοτήτων, που μπορεί να μην την έχριζε φαβορί, αλλά δεν την θεωρούσε και χαμένη πριν μπει στο γήπεδο.

Το infostrada.com είχε υπολογίσει τις πιθανότητες που έχει κάθε ομάδα να προκριθεί και παρουσίασε τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Αλγερία και η Κόστα Ρίκα είναι οι ομάδες που συγκέντρωσαν το μικρότερο ποσοστό να φτάσουν στους «16», ενώ η «γαλανόλευκη» -μαζί με ΗΠΑ και Χιλή- είχαν πάνω από 42% πιθανότητες, παρότι δεν ήταν στα φαβορί των γκρουπ τους.

Τα ποσοστά βγήκαν από τις στατιστικές πιθανότητες νίκης ή ήττας που έχει κάθε ομάδα σε κάθε ματς, με δεδομένο ότι οι ισοπαλίες αποτελούν το 30% των αποτελεσμάτων.

Μόλις σε έξι ματς -που όλα έγιναν στις εννιά πρώτες μέρες του Μουντιάλ- το ποσοστό νίκης της ομάδας που τελικά επικράτησε ήταν κάτω από 30%,

Πρόκειται για:

-τη νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ουρουγουάης (16%)

-τη νίκη της Ολλανδίας επί της Ισπανίας (20%)

-τη νίκη της Χιλής επί της Ισπανίας (21%)

-τη νίκη της Ιταλίας επί της Αγγλίας (25%)

-τη νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιταλίας (25%)

-την ισοπαλία της Βραζιλίας στο ματς με το Μεξικό (27%)

Όσον αφορά την πρόκριση και τον αποκλεισμό, η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν το «αντίο» της Ισπανίας, ενώ ακολουθεί το «γλέντι» της Κόστα Ρίκα.

Συγκεκριμένα οι «φούριος ρόχας» είχαν μόλις 15% πιθανότητες να αποκλειστούν, ενώ ο αντίπαλος της Εθνικής μας στην φάση των «16» είχε 19% πιθανότητες να προκριθεί.

Συγκεκριμένα οι μεγαλύτερες εκπλήξεις είναι:

-ο αποκλεισμός της Ισπανίας (15%)

-η πρόκριση της Κόστα Ρίκα (19%)

- η πρόκριση της Αλγερίας (25%)

-ο αποκλεισμός της Αγγλίας (29%)

-ο αποκλεισμός της Ρωσίας (30%)

Πηγή: sport-fm.gr