Βαθμολογία

Κανένα φως για τη ληστεία στο Συκούριο

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ., στην αναζήτηση γενετικού υλικού στα ρούχα του διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς, όπου είχε εκδηλωθεί η «τρομοκρατική» ληστεία, στις 5 Ιουνίου 2014, στο Συκούριο Λάρισας, με λεία 170.000 ευρώ, και τους δράστες να παραμένουν σε αυτή 27 λεπτά...

«Είναι μη αξιοποιήσιμο το υλικό στα ρούχα του διευθυντή της τράπεζας. Δυστυχώς δεν υπάρχει εκμεταλλεύσιμο DNA, που να μπορεί να ταυτοποιηθεί με αντίστοιχο ύποπτων δραστών», υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Για τη συγκεκριμένη ληστεία αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι πέρα από το modus operandi, που έμοιαζε με εκείνο του Νίκου Μαζιώτη και των «Ληστών των Μεθάνων», είχαν κάποιες ενδείξεις που δεν απέκλειαν εμφάνιση ασύλληπτων «Πυρήνων» μαζί με... Χριστόδουλο Ξηρό ή μικρότερους συγγενείς του. Αντίστοιχη ύποπτη ένδειξη για ενδεχόμενη συμμετοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, ήταν και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του 1ου ληστή που είχε εισβάλει στην τράπεζα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ευελπιστούσαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια να έβαζαν ταυτότητα σε κάποιους από τους δράστες, κάτι που δεν έγινε, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται. Αυτή η αστυνομική επιμονή στην αναζήτηση του γενετικού υλικού είχε αναδειχθεί από μαρτυρίες που έλεγαν πως κάποιοι από τους δράστες είχαν αγγίξει υπαλλήλους και πελάτες κατά τη διάρκεια της ληστείας. Οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει τα ρούχα όσων βρέθηκαν στο υποκατάστημα και κυρίως του διευθυντή που φαίνεται να είχε έρθει σε μεγαλύτερη επαφή.

Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη είχε ταυτοποιήσει την συμμετοχή του στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνία στις 25 Ιουλίου 2011, ενώ γενετικό υλικό που είχε βρεθεί σε κάλυκα όπλου κατά τη διάρκεια της αιματηρής ληστείας με έναν τραυματία αστυνομικό στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαίας, στις 10 Μαρτίου 2014, είχε αποκαλύψει την ανάμειξή του στην ληστρική επιδρομή.

Πηγή: thetoc.gr