Βαθμολογία

Larissa Cup: «Στόχος να γίνει θεσμός»

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου, παρουσίασης του Larissa Cup 2014 στο κτήριο της Περιφέρειας, από την Οργανωτική Επιτροπή, όπου συμμετέχουν η η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Νίκαιας, η ΕΠΣΝΛ, ο ΣΔΠΝΛ, οι Εθελοντές Διασώστες Ναυαγοσώστες, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων και το ΦΣ ΑΕΛ.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Μάλιστα, το παρόν εκτός των άλλων έδωσε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κύριος Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων διοργανώσεων, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι η διοργάνωση τα επόμενα χρόνια να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κύριος Αγοραστός στην Συνέντευξη Τύπου: «Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων της ΑΕΛ, ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια αυτήν αφορά ένα τουρνουά το οποίο οι διοργανωτές αισιοδοξούν να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να γίνεται μεγαλύτερο και καλύτερο. Έντεκα ομάδες και τριακόσια περίπου παιδιά, από τα οποία πολλά θα δούμε να πρωταγωνιστούν στα γήπεδα τα επόμενα χρόνια, είναι μια σημαντική γιορτή και μια παρακαταθήκη για μια συνολική Θεσσαλική προσπάθεια αυτού του τουρνουά, το οποίο πιστεύουμε και προτείνουμε κάθε χρόνο να μεταφέρεται από πόλη σε πόλη και να συμμετέχουν περισσότερες Θεσσαλικές ομάδες, αλλά να έρχονται και ομάδες από το εξωτερικό. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες που αφορούν τον αθλητισμό, αλλά και αυτές που έχουν αποτέλεσμα και για τα παιδιά, γιατί πιστεύουμε ότι είναι οι φορείς νέων ιδεών και το οξυγόνο της ζωής. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός και τα ομαδικά αθλήματα δίνουν την δυνατότητα να υπάρξουν στο μέλλον άνθρωποι που μπορούν να συνεργαστούν, μπορούν να παλέψουν, έχουν στόχο και πρόγραμμα. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε για να συνεργαζόμαστε και θέλουμε να δημιουργήσουμε τέτοιους ανθρώπους στο μέλλον που θα είναι μια προστιθέμενη αξία για την κοινωνία αλλά και την Θεσσαλία. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και τους συμπαραστάτες, τους παλαίμαχους, την ΕΠΣΛ, τους χορηγούς που στέκονται σε αυτήν την προσπάθεια, που βρίσκεται στην αρχή και κάθε αρχή έχει τις δυσκολίες της».

Εκ μέρους της ΕΠΣΛ, μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, κύριος Λευτέρης Γρηγοριάδης, που τόνισε τα εξής: «Καλησπέρα και από εμένα. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου. Με την ευκαιρία αυτής της Συνέντευξης θα ήθελα να συγχαρώ τον κύριο Περιφερειάρχη που επανεκλέγει και να του ευχηθώ καλή θητεία. Επίσης, εκ μέρους της ΕΠΣ Λάρισας θα ήθελα να συγχαρούμε την διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ για αυτό το τουρνουά το οποίο κάνει. Ευχόμαστε να παν όλα καλά και κάθε χρόνο να είμαστε συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια, όπως είμαστε πάντα σε κάθε αθλητικό γεγονός και προσφέρουμε όση βοήθεια μπορούμε και στο μέτρο που μας επιτρέπεται, όσον αφορά τους γιατρούς και τους διαιτητές των αγώνων. Θέλω να ευχηθώ σε όλους να γίνουν καλά παιχνίδια και να το ευχαριστηθούν τα παιδιά».

Από την πλευρά των παλαιμάχων της ΑΕΛ, μίλησε ο κύριος Θανάσης Τσιτσιλής, που είπε τα εξής: «Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά των παλαιμάχων να αναφερθώ σε αυτό το τουρνουά αν και με κάλυψαν οι προλαλήσαντες. Ένα τέτοιου είδους τουρνουά, τιμά την πόλη μας ξεχωριστά. Ως παλαίμαχοι ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση. Θεωρώ ότι όντως πρέπει να γίνει θεσμός γιατί μέσα από αυτό θα προκύψουν πάρα πολλά ταλέντα και όπως είπε ο κύριος Περιφερειάρχης, αυτός ο θεσμός στην αρχή σίγουρα θα έχει τις δυσκολίες του, αλλά στην Λάρισα, μπορεί και έχει τις δυνατότητες να πετύχει. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο τουρνουά ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν και δύο ομάδες από το εξωτερικό. Η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ από την Βουλγαρία, αλλά και η Ντιγιαρμπακίρσπορ, αλλά λόγω των αλλαγών στο σχολικό έτος αλλά και τις εκλογές που έγιναν στην χώρα μας, αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω του προγραμματισμού των ομάδων αυτών.