Βαθμολογία

Έρχεται μητρώο για τις κληρονομιές

Μέχρι τον Αύγουστο έχουν προθεσμία οι διαχειριστές κοινωφελών περιουσιών ή κηδεμόνες σχολαζουσών, προκειμένου να τις δηλώσουν στο Μητρώο που θα δημιουργηθεί, διαφορετικά κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια καταγραφής των περιουσιών αυτών των κατηγοριών, ιδρύει το Πανελλαδικό Μητρώο για Περιουσίες και Κληρονομιές, στο οποίο θα πρέπει να έχουν γίνει οι σχετικές δηλώσεις έως τις 11 Αυγούστου, ώστε να διευκολύνεται η εποπτεία και ο έλεγχος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, οι διοικητές και διαχειριστές (εκκαθαριστές, εκτελεστές, Ιεροί Ναοί, σύλλογοι, σωματεία, Ο.Τ.Α. κλπ.) κοινωφελών περιουσιών και οι κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών υποχρεούνται, μετά την αναγγελία των εν λόγω περιουσιών, να υποβάλουν τα απαιτούμενα στοιχεία για τη κατάρτιση των φακέλων των παραπάνω Μητρώων έως 11-8-2014.

Σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν υποβληθούν, τότε οι υπόχρεοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του σχετικού νόμου.

Πηγή: iefimerida.gr