Βαθμολογία

Σάμαρης: «Να πανηγυρίσουμε και την Κυριακή!»

Με σεβασμό στον αντίπαλο και με αντιμετώπιση που αρμόζει σε μία από τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας την Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με τον Ανδρέα Σάμαρη. «Για να βγεις πρώτος σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο πάει να πει πως είναι καλή ομάδα. Εμείς θα σεβαστούμε τον αντίπαλο, κατανοούμε πως είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και μία από αυτές είναι η Κόστα Ρίκα. Έτσι θα την αντιμετωπίσουμε κι όχι σαν έκπληξη. Ίσως ο κόσμος να πιστέψει πως θα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά δεν είναι έτσι και σίγουρα πρόκειται για καλύτερη ομάδα από την Ακτή Ελεφαντοστού. Για μας δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε χαλαροί και να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο», είπε ο Σάμαρης. Αναλυτικά τόνισε:

-Για την αγωνιστική του ετοιμότητα: «Σίγουρα με βοήθησε το γεγονός ότι είχα λιγότερο άγχος. Η προπόνηση και στον Ολυμπιακό, αλλά και εδώ στην Εθνική για ένα μήνα και κάτι με κράτησε σε υψηλό επίπεδο παρότι δεν είχα αγώνες εδώ και δυόμισι μήνες. Με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου να εγκλιματιστώ γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα. Πήρα το κλίμα από την Ελλάδα κι όσο περνούν οι μέρες θα συνειδητοποιούμε καλύτερα τι έχει γίνει. Θα προσπαθήσω να παραμείνω ταπεινός και να δουλεύω σκληρά στην προπόνηση γιατί αποδίδει».

-Για το ότι Έλληνες παίκτες έχουν κάνει αίσθηση στο Μουντιάλ: «Τέτοια ματς βοηθούν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να φανούν παγκοσμίως. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει παίκτες με παγκόσμιο βεληνεκές και ίσως γι’ αυτό χθες και η εξέδρα να ήταν λίγο εναντίον μας. Όμως η ελληνική ομάδα είναι ομάδα, δεν στηρίζεται σε αστέρες και ατομικές ενέργειες. Η ομαδική προσπάθεια νίκησε το ατομικό ταλέντο. Ίσως το χθεσινό ματς να ήταν η αρχή για τους Έλληνες παίκτες να φανούν περισσότερο στο εξωτερικό».

-Για το πού μπορεί να φτάσει η Εθνική: «Όλοι πιστεύουμε πως η ομάδα μας μπορεί να πάει πιο μακριά. Εγώ πιστεύω σε αυτή την ομάδα και σε αυτό το καλό κλίμα. Δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο κι αυτό είναι που μας έδωσε τη νίκη χθες, που όπως ήρθε στο 93’ θα μπορούσε να είχε έρθει και νωρίτερα. Στόχος μας ήταν να περάσουμε στους ‘16’, το καταφέραμε και έχουμε την ελπίδα να συνεχίσουμε κι άλλο. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

-Για την αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα από την Κολομβία: «Η καλή εικόνα που είχαμε απέναντι στην Κολομβία παρότι χάσαμε μάς έδωσε πίστη. Πιστέψαμε πως μπορούσαμε να το κάνουμε. Στα επόμενα δύο ματς αυτό που χρειαζόταν ήταν να βγάλουμε χαρακτήρα. Είχαμε και την ελληνική ψυχή, που φάνηκε στα παιχνίδια μας, ήμασταν ομάδα σε όλα μας κι αυτό μας βοήθησε να πάρουμε τα ματς που θέλαμε».

-Για το πού αφιερώνει το γκολ ενάντια στους Ιβοριανούς κι αν θέλει να σκοράρει και κατά της Κόστα Ρίκα: «Αφιερώνω το γκολ σε όσους με βοήθησαν, στην οικογένειά μου και πάνω από όλα σε όλους τους Έλληνες που το είχαν ανάγκη. Μακάρι να σκοράρω και την Κυριακή, αλλά όποιος κι αν το βάλει το γκολ, όλοι μαζί θα το πανηγυρίσουμε όπως και χθες».