Βαθμολογία

Μένει ελεύθερος ο ΛεΜπρον Τζέιμς

Ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του στο ΝΒΑ μένει ο ΛεΜπρον Τζέιμς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ESPN. Ο τετράκις πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος ενημέρωσε τους Μαϊάμι Χιτ, μέσω του εκπροσώπου του, ότι θα κάνει χρήση της οψιόν πρόωρου τερματισμού που προβλέπεται στο συμβόλαιό του, το οποίο κανονικά ολοκληρώνεται το 2016.

Ο «βασιλιάς» είχε περιθώριο ως τις 30 Ιουνίου να κάνει χρήση της οψιόν, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην αγορά των ελεύθερων παικτών, χωρίς αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα αποχωρήσει από τους Χιτ.

Ο Τζέιμς βάσει συμβολαίου επρόκειτο να πάρει περίπου 20.5 εκατ. δολάρια την επόμενη σεζόν και 22 εκατ. τη χρονιά 2015-16 και δεν αποκλείεται να δεχθεί να υπογράψει μειωμένο συμβόλαιο με το Μαϊάμι, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα του να ελευθερώσει χώρο στο σάλαρι-καπ και να αναζητήσει παίκτες που θα την ενισχύσουν, στην προσπάθειά της να επανέλθει στην κορυφή του ΝΒΑ, μετά την απώλεια του φετινού τίτλου από το Σαν Αντόνιο.