Βαθμολογία

«Ξηλώνεται» στην εφορία ο Μέσι

Συνολικό ποσό 32,9 εκατ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει στην εφορία ο Λιονέλ Μέσι για να απαλλαγεί από την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται. 

Σχεδόν δύο φορές το συμβόλαιό του θα στοιχίσει στον Λιονέλ Μέσι η υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία είχε εμπλακεί μετά από στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του από έρευνα το 2013. 
Όπως είχε αποδειχτεί, δεν είχε δηλώσει σημαντικά έσοδα για τη διετία 2007-2009 και πρόσφατα είχε πληρώσει 4,1 εκατ. ευρώ σαν πρόστιμο. Εσχάτως προέκυψαν ατασθαλίες με μεταφορά χρημάτων από τη διαχείριση της εικόνας του σε φορολογικούς παραδείσους και ο Αργεντινός σταρ για να ξεμπλέξει θα χρειαστεί να καταβάλει συνολικά 25 εκατ. ευρώ μέχρι το 2018. 
Συνολικά υπολογίζεται πως τα χρήματα που θα δώσει στην εφορία για να απεμπλακεί πλήρως ανέρχονται σε 32,9 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως οι αρχές αποδέχτηκαν τον ισχυρισμό του «Λέο» πως διαχειριζόταν άλλος τα οικονομικά του απαλλάσσοντάς τον από ποινικές ευθύνες, ωστόσο ο νόμος υποχρεώνει τον ποδοσφαιριστή να τακτοποιήσει ο ίδιος το χρέος.