Βαθμολογία

Πλεξίδας: «Ο χρόνος της ΑΕΛ είναι στο μηδέν...»

Ονόματα προπονητών κάνουν παρέλαση για την ΑΕΛ, ποδοσφαιριστές διαρρέεται ότι ο ένας κλείνει μετά τον άλλον στην ομάδα και επίσης διάφορα σενάρια για όλες τις θέσεις της ομάδας.

Χθες ο υποδεικνυόμενος για μεγαλομέτοχος από τη γενικής συνέλευση των μελών της ΑΕΛ ξεσπάει στην «Ελευθερία της Δευτέρας» και τα διαψεύδει όλα...

Από την πρώτη κουβέντα της συζήτησής μας ήταν κυριολεκτικά χειμαρρώδης... «Επιτέλους θέλω να μιλήσω να τα πω, δεν μπορώ άλλο να κρατηθώ... Δεν πάει άλλο... Ο χρόνος της ΑΕΛ είναι στο μηδέν...».

Και όταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει το γιατί ξεκίνησε ακόμα πιο επιθετικά... «Ζήτησα την ομάδα από τον Απρίλιο όχι γιατί ήθελα να κατοχυρώσω τη θέση αλλά για να προλάβουμε να την κάνουμε ομάδα πρωταθλητισμού στη Β' εθνική, μην τραβήξω τα ίδια με αυτά στη Γ' εθνική κατηγορία που κάναμε ομάδα τέλη Αυγούστου. Αλλά τότε έλεγαν διάφορα για μένα... Ας μου πούνε όλοι... Πότε θα κάνουμε ομάδα; Στις 17-18 Αυγούστου θα παίξουμε κύπελλο Ελλάδας με το σύστημα των ομίλων... Τι σημαίνει αυτό... ότι πρέπει να αρχίσει προετοιμασία η ομάδα στις 15 Ιουλίου... Ποιος θα είναι ο μεγαλομέτοχος που θα έχει την ΠΑΕ, κανένας... Πού θα προπονηθεί η ομάδα... πουθενά αφού δεν υπάρχει προοπονητήριο... Πού θα έχουμε έδρα; Το Αλκαζάρ θα αντέξει 50 αγώνες τη χρονιά...».

Και τελικά του ζητήσαμε αφού πήρε φόρα μιλώντας για όλα να τα ξεκαθαρίσουμε... Το πρώτο τι γίνεται με τη μετατροπή σε ΠΑΕ... «Ακόμα δεν έχει βγει καμία πρόσκληση και αν όλα πάνε καλά θα πάρω την ομάδα στις 30 Ιουλίου, ίσως και αργότερα στις 10 Αυγούστου... Αν πάρω την ομάδα είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ΠΑΕ αν δεν τελειώσει η εκκαθάριση της προηγούμενης; Έχει σκεφτεί κανένας το ενδεχόμενο ότι αντί για Β' εθνική ίσως βρεθούμε στην Α' τοπική κατηγορία...».

• Δηλαδή αυτά που γράφονται για προπονητές και παίκτες δεν είναι αλήθεια;

«Τι νόημα έχουν οι συζητήσεις... Μπορώ να υπογράψω εγώ κανένα χαρτί... Τίποτα... Δεν έχουμε πάρει κανέναν μέχρι τώρα. Η ομάδα πρέπει να γίνει πρώτα ΠΑΕ και μετά να σιγουρευτούμε ότι θα πάρει αδειοδότηση... Ας ασχοληθούν όλοι με αυτό το θέμα και όχι ποιο προπονητή θα έχουμε. Τι νόημα έχουν όλα αυτά αν δεν υπάρχει ΠΑΕ...».

• Η ΠΑΕ κινδυνεύει να κολλήσει στο θέμα των Δένδρων...

«Ναι φυσικά... Αυτό είναι το βασικό... Εγώ δεν παίρνω τα Δένδρα γιατί υπάρχει διαλυτική αίρεση που μπορεί ο Δήμος να ενεργοποιήσει... Ας τα πάρει η ΑΕΛ και ας βγάλει αυτή τη διαλυτική αίρεση... Και εδώ να συγχαρώ τον Νίκο Μπαλατσούκα που πραγματικά μας βοηθάει σημαντικά... Τον ευχαριστώ, μακάρι να είχα και άλλους με τέτοιο ζήλο...

Αν πάρω τα Δένδρα και η ομάδα δεν γίνει ΠΑΕ τι να τα κάνω...Πήγα χθες και είδα ότι το κεντρικό γήπεδο είναι καμένο αφού λόγω διακοπής του ρεύματος είναι δέκα μέρες απότιστο.

Αυτό θα βρεθεί σε καλή κατάσταση τον Οκτώβριο. Αλλά και πάλι αν αποφασίσει ο Δήμος Τυρνάβου να άρει τη διαλυτική αίρεση θα πρέπει να υπογραφεί από τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γερακούδη... Και άλλη καθυστέρηση...

Αν ο Δήμος Τυρνάβου δεν υπογράψει γρήγορα θα έχουμε πρόβλημα με το προπονητήριο... Τι να πάρω, πού να δώσω τα χρήματα και ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή διπλός: από τη μια η διαλυτική αίρεση και από την άλλη ο φόβος να μην ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ΠΑΕ μια και θα πρέπει να γίνει η εκκαθάριση της προηγούμενης.

Αν δεν μεταβιβαστούν τα Δένδρα πώς θα γίνει η εκκαθάριση της προηγούμενης. Αυτά είναι το μεγάλο θέμα όχι αν έρθει προπονητής ο τάδε ή ο δείνα ή αν θα έρθουν Ισπανοί παίκτες ή Τανζανοί»

• Αυτά που λέτε αποτελούν άσχημα νέα για τους φιλάθλους...

«Οι φίλαθλοι όπως και εγώ θέλουν να κάνουμε μια ομάδα που να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Η ευθύνη δεν είναι δικιά μου αλλά σε αυτούς που τις διαδικασίες.. Εγώ τα φώναζα από τον Απρίλιο αλλά τι να πω τότε... Όλοι έλεγαν ότι ο Πλεξίδας βιάζεται για να σιγουρευτεί, ο Πλεξίδας όμως βιαζόταν για να κάνει ομάδα. Τι θα πει κάποιος αν παίξουμε αγώνα κυπέλλου και έχουμε μια ομάδα άσχημη, θα μας κατηγορήσουν... άλλα είναι τα αίτια και πρέπει να τα μάθουν όλοι. Δίνει κανένας λεφτά σε κάτι που δεν είναι σίγουρο. Στη Β' Εθνική για την ΑΕΛ χρειάζεται να δώσει 1,5 εκατ. ευρώ για να πάρει παίκτες. Τα ρισκάρει κάποιος, ας μας πούνε».

• Πού θα παίξει η ομάδα;

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι και δεύτερο αν υπάρχει εγγύηση εσόδων από μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας. Αλλά επαναλαμβάνω εγώ τι είμαι αυτή τη στιγμή... Έχω καμία ομάδα, έχω καμία ΠΑΕ; Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται παίκτες και προπονητή ενώ πρέπει να κλείσει και κέντρο για προετοιμασία. Δεν έχουμε γήπεδο για προπόνηση, δεν έχουμε γίνει ΠΑΕ αλλά απαιτήσεις για όλα υπάρχουν... Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται... Αν δεν τελειώσουν γρήγορα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα πιθανότατα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου της ΑΕΛ και του υποδεικνυόμενου μεγαλομετόχου Βαγγέλη Πλεξίδα όπου θα αναλύσουν όλα τα θέματα με πιο σημαντικό τον κίνδυνο να μην δημιουργηθεί ΠΑΕ που είναι το μεγαλύτερο θέμα για την ομάδα...

Επίσης θα υπάρχουν τοποθετήσεις για το προπονητήριο των Δένδρων στο οποίο χρειάζεται να γίνει και ανακατασκευή από την αρχή αφού το κεντρικό γήπεδο έχει μεγάλο πρόβλημα.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
(Συνέντευξη Σωτήρης Κέλλας)