Βαθμολογία

«Μίνι-καύσωνας» στα μέσα της εβδομάδας

«Μίνι-καύσωνας» με την θερμοκρασία να φθάνει έως και τους 38 βαθμούς θα επικρατήσει στα μέσα της εβδομάδας, εξαιτίας θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής που θα φθάσουν τη χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τετάρτη και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 έως 36 βαθμούς, ενώ στην κεντρική χώρα το θερμόμετρο θα δείξει έως και 37 βαθμούς.

Η Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα με το θερμόμετρο στην κεντρική Ελλάδα να αγγίζει τους 38 βαθμούς και ίσως τοπικά τους 39.

Στην Αθήνα, ο υδράργυρος εκτιμάται να φθάσει τους 37 βαθμούς. Σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΜΥ, θα δροσίσει το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και θα επισκεφθούν την χώρα ψυχρότερες αέριες μάζες από το βορά.

Η ζέστη όμως την Παρασκευή θα είναι αισθητή στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 34 βαθμούς και την υγρασία σε αξιόλογα επίπεδα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το «παρήγορο» είναι ότι το διήμερο με τις υψηλές θερμοκρασίες, σε πολλές περιοχές της χώρας θα φυσά βοριαδάκι, κάνοντας τη ζέστη κάπως υποφερτή.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ