Βαθμολογία

Μανωλάς: «Μπορούμε να περάσουμε»

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει και τις δυνατότητες, αλλά και την ποιότητα να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και το εισιτήριο για τη συνέχεια του Μουντιάλ, εξέφρασε ο Κώστας Μανωλάς. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μίλησε στο «Sport-Fm» τόσο για την προσπάθεια στο παιχνίδι με την Ιαπωνία, όσο και για την προετοιμασία ενόψει του «τελικού» με τους «ελέφαντες», τονίζοντας ότι όλοι οι διεθνείς θα μπουν με αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό για την πρόκριση. Αναλυτικά αναφέρθηκε:

Στο αν η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το στόχο της πρόκρισης στους «16»: «Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Όλοι το θέλουμε πάρα πολύ και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Εάν έχουμε λίγη τύχη που δεν είχαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Στο πώς έζησε το παιχνίδι με την Ιαπωνία: «Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σχεδόν μία ώρα με δέκα ποδοσφαιριστές. Ασφαλώς και ανταποκρίθηκε η ομάδα. Εφόσον ήμασταν έντεκα θα είχαμε νικήσει τους Ιάπωνες».

Στις κλιματολογικές συνθήκες: «Σίγουρα επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι ίδιος ο βαθμός δυσκολίας και για τις δύο ομάδες. Δεν μπορώ να πω ότι μας επηρέασε περισσότερο και λιγότερο την Ιαπωνία. Ήταν ίδια κατάσταση και για τους δύο και προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε».

Στην εικόνα της ομάδας: «Η μεγάλη μας δύναμη είναι η αμυντική λειτουργία. Όλα τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά και πρέπει να παρουσιαστούμε με τον ίδιο τρόπο και την Τρίτη στη Φορταλέζα. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, έχουμε κάνει φάσεις και στα δύο παιχνίδια με Κολομβία και Ιαπωνία. Πιστεύω θα έρθει το γκολ κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού».

Στην επιθετική αφλογιστία: «Είναι θέμα τύχης! Πρέπει να σε πάει κιόλας… Έχουμε ικανούς επιθετικούς και θα τα καταφέρουμε».

Στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού: «Θα μπούμε αποφασισμένοι για τη νίκη και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Έχουμε τις δυνατότητες και την ποιότητα να τα καταφέρουμε. Το έχουμε αποδείξει και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Η Ακτή Ελεφαντοστού διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Τους σεβόμαστε όπως και κάθε αντίπαλο, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Στα δύσκολα είμαστε εδώ».

Στη συνεργασία με τον Παπασταθόπουλο: «Ο Σωκράτης είναι ένας πάρα πολύ ικανός και ολοκληρωμένος αμυντικός. Παίζει σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας και η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Ελπίζω να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο για το καλό της Εθνικής».

Στο μήνυμα που θέλει να στείλει στους φιλάθλους: «Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».