Βαθμολογία

«Όνειρο το χρυσό μέσα στην πατρίδα μου»

Ως ένα όνειρο που εύχεται να πραγματοποιηθεί χαρακτήρισε την περίπτωση κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου μέσα στην πατρίδα του, την Ισπανία, ο Παού Γκασόλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Μετά την απουσία του από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ο Ισπανός διεθνής φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς ονειρεύεται το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τους Ίβηρες, μετά αυτό του 2006 στην Ιαπωνία κόντρα στην εθνική Ελλάδας στον τελικό. Επίσης με τη φανέλα των «Φούριας Ρόχας» μετρά δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011) και δύο ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012).

Αρχικά, ο Παού Γκασόλ μίλησε για τους Λέικερς και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ο ίδιος: «Ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του οργανισμού. Ήταν πολύ δύσκολο, επειδή ήμασταν συνηθισμένοι να πρωταγωνιστούμε μέχρι και πέρσι.

Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Επίσης είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, όπως με τον Στιβ Νας και τον Κόμπι Μπράιαντ. Προσωπικά, βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου όσο θα ήθελα λόγω τραυματισμών. Πλέον θέλω να ξεχάσω τη φετινή χρονιά και να σκεφτώ την επόμενη».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας που αρχίζει στις 30 Αυγούστου δήλωσε: «Ανυπομονώ γι' αυτή τη διοργάνωση! Είναι απίστευτο να παίζεις στην έδρα σου, μπροστά στον κόσμο σου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις με τους συμπαίκτες μου στην εθνική ομάδα. Μου λείπει ο ανταγωνισμός, από τη στιγμή που δεν έπαιξα στα playoffs με τους Λέικερς, φέτος. Θέλω να απολαύσω την εμπειρία και να αγωνιστώ στο πιο υψηλό επίπεδο ώστε να βοηθήσω την Ισπανία να τα πάει καλά στο τουρνουά. Η συμμετοχή στο World Cup και μάλιστα στην έδρα σου είναι εμπειρία ζωής!».

Kληθείς να μιλήσει για τον Α΄ όμιλο στον οποίο έχει κληρωθεί η Ισπανία, τόνισε: «Είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός όμιλος. Ξέρουμε τη Γαλλία και τη Σερβία πολύ καλά, είναι δυο ομάδες που αντιμετωπίζουμε συχνά στα Ευρωμπάσκετ. Η Βραζιλία είναι σπουδαία ομάδα που έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Το απέδειξε, άλλωστε, στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου έπαιξε πολύ καλά. Είμαι σίγουρος ότι η Αίγυπτος και το Ιράν έχουν ταλαντούχους παίκτες. Κάθε παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, απέναντι σε κάθε αντίπαλο».

Στο τέλος, ο Παού Γκασόλ ρωτήθηκε για το τι μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος κόσμος από την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και απάντησε: «Θα παλέψουμε για τον τίτλο! Είναι ένα όνειρο που ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα. Αρχικά, όμως, πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε πολλές φιλοδοξίες όμως πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα».

Πηγή: zougla.gr