Βαθμολογία

«Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Επαγγελματικού τύπου θεατρική παράσταση έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 19 Ιουνίου οι ερασιτέχνες μαθητές του Γυμνασίου της Γιάννουλης, παρουσιάζοντας με τον πλέον όμορφο και γλαφυρό τρόπο τη θεατρική παράσταση ‘’Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης’’ του Ευγένιου Τριβιζά σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Καρυδάκη.

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Γιάννουλης, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και θεατές πέρασαν ένα αρκετά ευχάριστο απόγευμα, που χρεώνεται ασφαλώς στο κέφι, τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των νεαρών πρωταγωνιστών μαθητών και σίγουρα των συντελεστών της όλης προσπάθειας.

Ο ενθουσιασμός και η περηφάνια ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των διοργανωτών της εκδήλωσης, που απάρτιζαν τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γιάννουλης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ Παναγιώτης Τάκος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην καλλιτεχνική αυτή δημιουργία (οι πρόβες ξεκίνησαν από το Φλεβάρη και απασχόλησαν σαφώς μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου των μαθητών), κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σκηνοθέτιδα κ Κ. Καρυδάκη, την καθηγήτρια καλλιτεχνικών του γυμνασίου κ. Ευτ. Λάνταβου καθώς και την κ. Αντ. Μπαρά (μητέρα μαθήτριας) και επίσης την κ. Αθ. Παλάσκα για την ευγενική χορηγία των φερόνυμων φροντιστηρίων αγγλικών.

Το έργο αποτέλεσε μια επίκαιρη καυστική σάτιρα με αρκετή δόση χιούμορ, προσφέροντας παράλληλα συγκίνηση αλλά και αισιοδοξία, ακόμη περίσσια χαρά και ικανοποίηση στους 300 περίπου θεατές που το παρακολούθησαν.

… Τι συμβαίνει όταν σε μια κοινωνία χάνεται η ελπίδα; Τι κάνει η εξουσία για να μην διαμαρτύρεται κανείς όταν επιβάλλονται νέα μέτρα; Ποιός μπορεί να δώσει νέο όραμα στους ανθρώπους, ώστε να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο; Ήταν αυτά και πολλά άλλα κάποια επίκαιρα ερωτήματα με τα οποία ασχολήθηκε η κλασική ιστορία του έργου, αποτυπώνοντας με θεληματικό τρόπο ένα κομμάτι της σημερινής πραγματικότητας και που αναφέρεται σε έναν λαό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα όνειρα του οποίου και τις φιλοδοξίες για ένα καλύτερο αύριο κανείς δεν μπορεί να τα στερήσει όσο κι αν προσπαθήσει.

Όλοι όσοι παραβρεθήκαμε και παρακολουθήσαμε την παράσταση, χειροκροτήσαμε από καρδιάς την προσπάθεια και αποτύπωση της δουλειάς των μαθητών, σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός που για πρώτη φορά συντελέστηκε στην μακρόχρονη ιστορία του σχολείου και κατάφερε πέραν των όποιων άλλων να συνδέσει γονείς και μαθητές σε έναν όμορφο και δημιουργικό σκοπό.

Η υποχρέωση του συλλόγου να προβεί και σε άλλες παρόμοιου τύπου εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, θεωρούμε ότι καθίσταται πλέον επιτακτική καθώς αυτό που έγινε άρεσε πολύ και πρέπει να έχει ανάλογη συνέχεια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης κ. Γ. Δαβλέρης, η δημοτική σύμβουλος του δήμου Λάρισας κ. Δ. Αράπκουλε, οι διευθυντές του λυκείου και γυμνασίου Γιάννουλης κ. Γ. Καψάλης και Δ. Μπερδέκας, αντίστοιχα, ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου κ. Αθ. Τζικούλης, εκπρόσωπος του ειδικού σχολείου Γιάννουλης ‘’Αριστεύς’’, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλόγου Γιάννουλης κ. Γ. Οικονόμου, καθηγητές του γυμνασίου και του λυκείου Γιάννουλης.

Τους ρόλους του έργου ερμήνευσαν οι μαθητές: Μένος Γιάννης, Τζηκούλη Ιφιγένεια, Τσιτσιγιάννη Αγγελική, Λάτσιου Νικολέτα, Χαραμή Κατερίνα, Παπαγεωργίου Κατερίνα, Παπατριανταφύλλου Νίκος, Αγρόδημος Ζήσης, Παράφορος Χρήστος, Νικολάου Άρτεμις, Μιχαλές Βασίλης, Σκυβαλίδα Ευαγγελία, Γουγούλα Θεολογία, Σιδέρη Μαρίνα, Χριστοδούλου Χριστίνα, Μιλήγκας Αλκιβιάδης, Καρβέλη Αρετή, Μανούκη Ιωάννα και Βλαχόπουλος Γεώργιος.

Γιώργος Μπαμπάλης