Βαθμολογία

Στα ύψη οι βάσεις για τις περιζήτητες σχολές

Μεγάλη άνοδο των βάσεων στις περιζήτητες σχολές δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα. Ετσι σχολές, όπως είναι η Ιατρική, η Νομική, αλλά και οι στρατιωτικές σχολές να μοιάζουν σχεδόνι.... άπιαστες και, όπως φαίνεται, ελπίδες έχουν μόνο οι άριστοι μαθητές. Σύμφωνα με τα «Τα Νέα» οι εκτιμήσεις ανά Επιστημονικό Πεδίο έχουν ως εξής:

Στο 1ο Πεδίο: Aναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στην πλέον περιζήτητη Σχολή (Νομική Αθηνών) εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια, ενώ στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια.

Στο 2ο και 4ο Πεδίο: Oι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες και στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική. Αναμένεται άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια. Σε περιζήτητα τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια.

Στο 3ο Πεδίο: Oι Ιατρικές βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας με τις Σχολές Ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κινούνται ανοδικά (έως και 19.000 μόρια).

Στο 5ο Πεδίο: Λόγω αύξησης θέσεων και καλών επιδόσεων οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά στα τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Θα εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).