Βαθμολογία

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύστασης της νέας ΑΕΛ

Η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ τελικά διεξήχθη την Τρίτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» αφού υπήρχε τελικά απαρτία (275 μέλη). Το θετικό είναι πως μέσα σε μία ώρα περίπου ολοκληρώθηκαν όλα τα θέματα που ήταν προς συζήτηση.

Πρόεδρος της Γ.Σ. ορίστηκε ο κ. Λάμπρος Ιωακείμ και Γραμματέας ο κ. Γιώργος Βαλιάκος. Σίγουρα ήταν σημαντικό το γεγονός ότι από σήμερα θα ξεκινήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να συσταθεί η νέα ΑΕΛ με την παρουσία 7μελους επιτροπής που συστάθηκε (με δικηγόρους, οικονομολόγους αλλά και άτομα του κ. Πλεξίδα).

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε και συμφώνησε το σώμα ήταν να μην μπορεί να αναβιώσει ξανά η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Στη συνέχεια εγκρίθηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες περί συστάσεως της νέας ΠΑΕ.

Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η ψήφιση του καταστατικού διατάξεως της νέας ΠΑΕ. Ο δικηγόρος κ. Τάσος Γιολδάσης ανέλυσε το σκεπτικό του νέου καταστατικού που συστάθηκε. Επίσης τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Μπαλατσούκας και Γραβάνης. Η Γ.Σ. ομόφωνα ενέκρινε το νέο καταστατικό που θα έχει όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπονται βάση του νέου αθλητικού νόμου.

Τελικά επτά θα είναι τα μέλη της επιτροπής που θα «τρέξουν» τις διαδικασίες για την σύσταση της νέας ΠΑΕ με  άρ. 64 του Ν 2725/1999. Συγκεκριμένα τα άτομα θα είναι οι: Καραναστάσης, Γραμμένος, Θώδας, Σουλτσιώτης, Παυλόπουλος, Κατέρης, Φωτάκης.

Τελευταίο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο καθορισμός μετοχικού κεφαλαίου και ονομαστικής αξίας των μετοχών. Το μετοχικό κεφάλαιο ορίστηκε στα 360.000 ευρώ (το ελάχιστο βάση του νόμου) και να μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 εκ. ευρώ (το συγκεκριμένο ποσό το έβαλε ο κ. Πλεξίδας). Επίσης η ονομαστική αξία των μετοχών ορίστηκε στα 20 ευρώ ανά μετοχή.