Βαθμολογία

Ανέλαβε τη Σαουθάμπτον ο Ρόναλντ Κούμαν

Την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας από τον Ρόναλντ Κούμαν ανακοίνωσε η Σάουθαμπτον. Ο Ολλανδός τεχνικός, που στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Αγιαξ, Μπενφίκα, Αϊντχόφεν, Φέγενορντ, Βαλένθια και Αλκμαάρ, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «άγιους», όπου θα έχει στο πλευρό του σε ρόλο βοηθού τον αδερφό του Έρβιν.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ, Λες Ριντ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις υπηρεσίες του Ρόναλντ Κούμαν. Καταλήξαμε στην επιλογή του αφού μετά από συζητήσεις που κάναμε καταλήξαμε ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες άξιες και στόχους. Πιστεύουμε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάει την ομάδα μας στο επόμενο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο 51χρονος Ολλανδός τεχνικός δήλωσε σχετικά με το νέο σταθμό στην προπονητική του καριέρα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω την τεχνική ηγεσία της Σάουθαμπτον. Η ομάδα έχει ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ, παγκοσμίου κλάσεις ακαδημίες καθώς και τις υποδομές για να έχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην Πρέμιερ Λιγκ».