Βαθμολογία

Κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών στα ΑΕΙ

Σε συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, που αποτέλεσε σημείο διαφωνίας μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη και Παιδείας Ανδρ.Λοβέρδου, κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, που είχαν εκτάκτως συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής για το ζήτημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σ.Βούλτεψη, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα προκηρυχθούν άμεσα 600 θέσεις για την επανατοποθέτηση διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, παγώνουν οι απολύσεις για όσο διάστημα διαρκεί η αξιολόγηση, ενώ θα επανεξεταστεί αργότερα εάν χρειάζεται συμπληρωματική προκήρυξη θέσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ευ.Βενιζέλος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Στην ανακοίνωση της Σ.Βούλτεψη αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκτός του ζητήματος της διαφωνίας μεταξύ Μητσοτάκη - Λοβέρδου για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ- συζήτησαν εφ' όλης της ύλης για θέματα που αφορούν την πολιτική της νέας κυβέρνησης.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ