Βαθμολογία

Ο έρωτας κάνει αδύνατες τις γυναίκες, ο γάμος τις παχαίνει

Στην αρχή της σχέσης, οι γυναίκες τρώμν πολύ λιγότερο και αδυνατίζου! Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο έρωτας είναι θέμα… χημείας! Όταν είμαστε ερωτευμένοι εκκρίνονται μεγάλες ποσότητες ορμονών, όπως η νορεπινεφρίνη, η οποία προκαλεί ευφορία, ενέργεια, αλλά και το …καρδιοχτύπι! Αυτό το σκίρτημα, είναι που μας κόβει την όρεξη! Και πού να βρεθεί χρόνος για φαγητό όταν έχουμε αλλού το μυαλό μας; Άλλωστε, το στομάχι μας είναι γεμάτο με «πεταλούδες», όπως λένε και οι Άγγλοι! («We have butterflies in our stomach»).

Αλλά, ως γνωστόν, ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει και το ίδιο συμβαίνει και με τα επίπεδα των ορμονών. Σύμφωνα με μελέτες, όταν φεύγει το σκίρτημα, η παχυσαρκία… έρχεται! Σε αντίθεση με τον έρωτα, που κάνει αδύνατες τις γυναίκες, ο γάμος τις… παχαίνει! Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, διαπίστωσαν πως οι παντρεμένες γυναίκες έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες απ’ ότι οι συνομήλικες τους ελεύθερες, να πάρουν κιλά και να καταλήξουν παχύσαρκες.

Αυτό οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια. Οι άνθρωποι αγωνιούν για πολλά χρόνια να βρουν τον έρωτα, τον ιδανικό άνθρωπο, αυτόν που θα περάσουν μαζί τους όλη τους τη ζωή. Όταν τελικά αυτό συμβεί οι περισσότερες γυναίκες σταματούν να νοιάζονται για το τι τρώνε.

Κάνουν λιγότερη άσκηση, απολαμάνουν έτοιμο φαγητό. Χωρίς να το συνειδητοποιούν σιγά-σιγά αλλάζουντρόπο ζωής και ξεχνούν όποια καλή συνήθεια είχαν όταν βρισκόμασταν σε φάση …αναζήτησης!

Το σωστό είναι, όπως πάντα, το μέτρο, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι συνιστούν στα ζευγάρια να αφήνονται να απολαύσουν λίγο παραπάνω φαγητό και να νιώθουν χαλαροί στη σχέση τους, αλλά να μην επαναπαύονται.

Πηγή: shootandgoal.com