Βαθμολογία

Αστέρας Τρίπολης: Πάβλοβιτς για τις ακαδημίες

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την πρόσληψη του Μίλαν Πάβλοβιτς ως διευθυντή αγωνιστικού των ακαδημιών και ως προπονητή της ομάδας Κ-20.

Ο Μίλαν Πάβλοβιτς είναι πρώην διεθνής Γιουγκοσλάβος ποδοσφαιριστής, καθώς γεννήθηκε στην -ενωμένη- Γιουγκοσλαβία στις 30 Δεκεμβρίου 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Από το 1992, ο Πάβλοβιτς ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έχει αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα και για το λόγο αυτό υπηρέτησε τρίμηνη στρατιωτική θητεία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Στην Ελλάδα εργάστηκε αρχικά ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια ως προπονητής ποδοσφαίρου. Είναι κάτοχος προπονητικού διπλώματος «UEFA-pro».

Από την αγωνιστική περίοδο 2004-2005 έως την περίοδο 2012-13 ανήκε στο προπονητικό δυναμικό των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από το οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ήταν στο προπονητικό επιτελείο του Γκόραν Στεβάνοβιτς στην Κινέζικη Κινγκντάο Τζονούν
Ως ποδοσφαιριστής, ο Πάβλοβιτς αγωνίστηκε ως μέσος στην πρώτη κατηγορία της Γιουγκοσλαβικής Λίγκας με την Ζελέζνιτσαρ από το 1987-1992, έχοντας συνολικά 84 συμμετοχές και 6 τέρματα.

Από το 1992 έως το 2002 αγωνίστηκε στην Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τον Εθνικό Αστέρα και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε σε τέσσερις ομάδες και συμμετείχε συνολικά σε 345 επίσημους αγώνες σημειώνοντας 31 τέρματα.

Υπήρξε διεθνής και αρχηγός της ομάδας U-20 της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Χιλή το 1987, στην οποία ήταν συμπαίκτης με μετέπειτα διάσημους ποδοσφαιριστές μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων και πρωταθλημάτων, όπως οι Μπόμπαν, Σούκερ, Στίματς, Προσινέτσκι, Μιγιάτοβιτς.