Βαθμολογία

Τo καλοκαίρι δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος

Για ελλιπή στελέχωση και χαρακτηριστική καθυστέρηση των αρχών κάνει λόγο ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος, ο οποίος δήλωσε ότι το κράτος δεν είναι οργανωμένο αρκετά ώστε να πραγματοποιήσει τους προληπτικούς ελέγχους το καλοκαίρι.

Ειδικότερα ο κ. Φλωράτος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, μίλησε για την ελλιπή στελέχωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σημειώνοντας, παράλληλα, ότι έχει ζητήσει εδώ και ένα χρόνο 300 επιπλέον ελεγκτές, αλλά το αίτημα παραμένει ανικανοποίητο.

«Οποιον και να μας φέρουν εδώ θα τον διδάξουμε, είμαστε και δάσκαλοι εδώ μέσα. Σε εβδομαδιαία βάση και τους ελεγκτές που έχουμε τους ενημερώνουμε» σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση, παρά μόνο εάν υπάρξουν νέες προσθήκες στο προσωπικό.

Σημείωσε, ωστόσο ότι «σαν υπάλληλος εγώ - ως διευθυντής- και όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι, δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε τις πολιτικές αποφάσεις».

Ο κ. Φλωράτος υπογράμμισε ότι «πέρυσι ήρθαν έσοδα και ξαφνικά πήγε η αρμοδιότητα στη γενική γραμματεία εσόδων, χωρίς να είναι έτοιμη. Με τους δικούς μας υπαλλήλους τρέχουμε να συνδράμουμε τη γενική γραμματεία» τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι στη γενική γραμματεία ασχολούνται με την αξιολόγηση και όχι με τους ελέγχους.

«Υπάρχει μεγάλη εισπραξιμότητα, στο 70% σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε. Με τη λίστα Λαγκάρντ επίσης πάμε πάρα πολύ καλά. Έχουμε δικαιωθεί πλήρως στη θέση ότι δεν έπρεπε να ελεγχθεί μόνο από τις εγγραφές της. Η υπόθεση της λίστας προχωράει με την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων όπως πρέπει - βγαίνει περίπου 1 εκατ. ανά έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «ελέγχθηκαν και μηδενικοί λογαριασμοί που έδειξαν 13 εκατ. ευρώ».

Τέλος, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι «έχουμε πετύχει τον σεβασμό στο φορολογικό απόρρητο» και εξήγησε ότι «το φορολογικό απόρρητο δεν επιτρέπει να μάθει ο κόσμος τι έλεγχοι γίνονται».

Πηγή: iefimerida.gr