Βαθμολογία

Μετανάστες πνίγονται κατά την επιχείρηση διάσωσης (Video)

Ο θάνατος τριών μεταναστών (δυο ακόμη αγνοούνται) νότια της Σικελίας, την περασμένη Κυριακή, οφείλεται σε ανατροπή της φουσκωτής σωσίβιας λέμβου στην οποία επέβαιναν τη στιγμή που επιχειρούσαν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα να ανεβούν στο πλοίο Norient Star, με σημαία Μάλτας.

Σε εικόνες της ιταλικής αστυνομίας που μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται καθαρά η λέμβος από την οποία οι μετανάστες, με ανεμόσκαλα, αρχίζουν να ανεβαίνουν στο πετρελαιοφόρο Norient Star. Μετά από λίγο, όμως, δημιουργείται πανικός διότι η λέμβος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανατρέπεται. 

Οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να κολυμπήσουν και να σωθούν ακριβώς δίπλα από το μαλτέζικο πλοίο. Τρεις μετανάστες, όμως, δεν τα κατέφεραν και πνίγηκαν. Αλλοι δυο αγνοούνται. Αρχικά, οι θάνατοι είχαν συνδεθεί με τις κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Μεσογείου, από την Λιβύη μέχρι την Κάτω Ιταλία.

Στο μεταξύ, στη Σικελία ο δήμαρχος της Κατάνης Εντσο Μπιάνκο ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κηρύξει όλη την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη λόγω των αδιάκοπων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών.

Ο Μπιάνκο επανέλαβε ότι όλες οι υποδομές της Σικελίας είναι υπερπλήρεις, αναφέροντας ως παράδειγμα το σύνολο των κλειστών γυμναστηρίων ενώ εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αρχίσει να στηρίζει δυναμικότερα την ιταλική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum.

Τις τελευταίες ώρες, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να στέλνουν μερικά από τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, στην Απουλία, ενώ τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι είναι αδύνατον στην φάση αυτή να εξετασθούν, όπως θα έπρεπε, οι χιλιάδες αιτήσεις πολιτικού ασύλου που έχουν υποβληθεί.

">http://

Πηγή: shootandgoal.com