Βαθμολογία

Καμπάνια κατά του διαβήτη

Ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί σε πέντε εβδομάδες, η εκστρατεία "Με οδηγό το Διαβήτη", μια προσπάθεια αφύπνισης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και διαχείρισης που αφορά στη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί πανελλαδικά, σε 18 πόλεις και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της ΔΕΒΕ, του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Μεταφορών, της ΚΕΔ, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και την στήριξη της ΕΛΟΔΙ.

Στο Βόλο τα αυτοκινούμενα οχήματα της εκστρατείας θα βρίσκονται στις 9 Ιουνίου και στη Λάρισα στις 11 του μήνα. Το εγχείρημα περιλαμβάνει ενέργειες πρόληψης (δωρεάν εξετάσεις), εκπαίδευσης (εκπαιδευτικά videos σε προβολές, ομιλίες) και ενημέρωσης (ειδικά διατροφολογικά εργαστήρια, εκδηλώσεις), από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς, επισκέπτριες υγείας, διατροφολόγους). Η εκστρατεία, εστιάζει κυρίως στην Αγωγή Υγείας του πληθυσμού σε ότι αφορά την πρόληψη του, την αντιμετώπιση των επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της νόσου.

Πηγή: thessalianews.gr