Βαθμολογία

Ζαλαώρας: «Αποκάλυψη του πρωταθλήματος ο Αποστολίδης»

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Νίκης Βόλου Γιάννης Ζαλαώρας μίλησε στην mikriliga.com και αναφέρθηκε στην φετινή επιτυχημένη χρονιά. Ο νεαρός αλλά πολλά υποσχόμενος τεχνικός έχει θητεία κατά το παρελθόν σε Προοδευτική, Εθνικό Αστέρα και Φωκικό. Φέτος είχε υπό την επίβλεψή του τους Μανώλη Αποστολίδη, Δημήτρη Ταήρη, και το νεαρό Μάρκο Ντιμιτρίεβιτς. Σε συνέντευξη του στη mikriliga.com αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά:

Για την φετινή χρονιά της Νίκης Βόλου: «Η ομάδα έβαλε γερές βάσεις από το καλοκαίρι στην προετοιμασία. Δουλέψαμε σκληρά όλη την χρονιά. Όλοι οι προπονητές που εργάστηκαν στην ομάδα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να πετύχει η ομάδα την πολυπόθητη άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Με όλους είχα άψογη συνεργασία και τους ευχαριστώ πολύ. Ο κύριος Βοσνιάδης ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Η Νίκη έπαιζε με μειονέκτημα. Έδωσε λοιπόν αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα. Θεωρώ ότι προσπαθήσαμε στην κανονική διάρκεια να προλάβουμε και το φτάσαμε στους τρεις πόντους. Ξεκινήσαμε άσχημα τα play – off με τον Αιγνιακό αλλά με σπουδαία παιχνίδια και μεγάλα διπλά καταφέραμε και πήραμε την πρώτη θέση. Αν ερχόταν ένα ακόμα άσχημο αποτέλεσμα θα είχαμε προβλήματα μεγάλα. Όμως η ομάδα συσπειρώθηκε. Ήρθε το μεγάλο διπλό μέσα στον Ολυμπιακό Βόλου μετά από 50 χρόνια. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Μετά ήρθε το διπλό μέσα στα Χανιά τότε που όλοι είχαν βγάλει τα κομπιουτεράκια. Το διπλό μέσα στα Ψαχνά επισφράγισε την αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Πανηγυρίστηκε έξαλλα η άνοδος της κατηγορίας. Ο κόσμος περίμενε 48 χρόνια και το ήθελε πάρα πολύ».

Πιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας για να θεωρείται ιδανικός; «Πρέπει να είναι πάνω από όλα ηγέτης. Να του αρέσει πάρα πολύ η δουλειά, να είναι ταπεινός, πολύ γρήγορος σε κίνηση και σε σκέψη, να είναι διορατικός. Πάνω από όλα πρέπει να είναι υπομονετικός. Τίποτα δεν βγαίνει σε γρήγορο χρονικό διάστημα, βγαίνει σε βάθος χρόνου.

Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις είναι ιδιαίτερες. Θα πρέπει ο προπονητής τερματοφυλάκων να μπορεί να τους κερδίσει, να τους κάνει δικούς του να γίνουν μια οικογένεια. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι αυτό το οποίο μπορεί να απογειώσει έναν τερματοφύλακα. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον τομέα.

Για εμένα είναι ευτυχία που έχω  παιδιά όπως ο Μανώλης Αποστολίδης  ο Δημήτρης Ταήρης και ο Μάρκο Ντιμιτρίεβιτς. Είναι  παιδιά που τους χαρακτηρίζει καταρχήν η εργατικότητα. Δουλέψαμε όλη την χρονιά μεθοδικά και οι κόποι της δουλειάς μας ανταμείφτηκαν.

Για εμένα ο Μανώλης (σ.σ. Αποστολίδης) ήταν η φετινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Είναι ένας τερματοφύλακας με πολλά φυσικά και σωματικά προσόντα. Μεγάλο του προτέρημα αποτελεί το ότι  έχει γρήγορη σκέψη  πολύ καλή αντίδραση και σωστές τοποθετήσεις στην εστία. Επίσης ξεχωρίζει για την ικανότητα του στο αέρα και την πολύ καλή του τεχνική με την μπάλα στα πόδια. Είχε μια σταθερή αγωνιστική  παρουσία και έδωσε βαθμούς στην ομάδα μας. Η διάρκεια καταξιώνει έναν τερματοφύλακα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει και αυτός σημαντικό μερίδιο για την πολύ καλή πορεία της ομάδας».

Για την συνεργασία του με το Αλέκο Βοσνιάδη: «Με τον κόουτς η συνεργασία μας η οποία ξεκίνησε πρίν από 4 μήνες ήταν με μια λέξη άψογη. Υπήρχε ταύτιση απόψεων όπως και με τα υπόλοιπα μέλη του team Βελιτζέλο Κώστα, Παπαθανασίου Ηλία οι οποίοι είναι καταπληκτικοί στην δουλειά τους. Πήρα πολλά πράγματα από αυτούς».