Βαθμολογία

Σαρρής: «Να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής»

Την πρόθεση της ΕΠΟ να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, από το βήμα της γενικής συνέλευσης.

Έτοιμη να υιοθετήσει μια πρόταση που έχει γίνει κατά καιρούς από πολλές ομάδες δήλωσε η ΕΠΟ δια στόματος του Γιώργου Σαρρή. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, από το βήμα της γενικής συνέλευσης έκανε γνωστή την πρόθεση πρόσληψης ξένου αρχιδιαιτητή. 
«Στη χρονιά που πέρασε η διαιτησία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας. Η δική μας πρόταση θα είναι να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής για να κάνει ορισμούς στη Super League και στη Football League για να κάνει ορισμούς σε διαιτητές και παρατηρητές», δήλωσε. 
Παράλληλα, ο κ. Σαρρής έκανε λόγο για λασπολογία. «Προσπαθούμε να πάμε μπροστά το ποδόσφαιρο όταν κάποιοι που βρίσκονται και εντός αίθουσας προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε ενέργεια της ΕΠΟ. Σε καθημερινή βάση βλέπουμε από συγκεκριμένα κέντρα λασπολογία με καταγγελίες, προαναγγελία διώξεων προσπαθούν να εμπλέξουν τη Δικαιοσύνη στο σχέδιο τους. Μας δημιουργούν προβλήματα. Δεν θα αφήσουμε να αμφισβητήσει κανείς την εντιμότητά μας και ειδικά από ανθρώπους που η ομοσπονδία προστάτευσε και διεθνώς και καταλαβαίνεται τι εννοώ. Έχουμε ενημερώσει UEFA και FIFA για το τι επιχειρείται να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνετε τι εννοώ». 
Παραδέχτηκε, πάντως, πως έγιναν λάθη και από την ομοσπονδία. «Στο θέμα του υποβιβασμού και προβιβασμού των ομάδων σε Super League και Football League καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Φταίμε που έφτασε η κατάσταση εκεί. Το ίδιο συνέβη και τα ύποπτα παιχνίδια. Αποδείχθηκε λάθος η εκτίμησή μας, αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την παντελή αδράνεια της πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα. Στο νέο πειθαρχικό κώδικα βάλαμε όλες τις αποφάσεις του συνεδρίου της UEFA που ανατρέπουν όσα ξέραμε για την αντιμετώπιση του φαινομένου». 
Παράλληλα εξέφρασε παράπονα για τη στήριξη από το κράτος. «Η πολιτεία και αυτό φάνηκε και από την επιχορήγηση έχει διάθεση να εγκλωβίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε ξεκινήσει περικοπές από τα λειτουργικά της ΕΠΟ και από αυτές δώσαμε λεφτά στις Ενώσεις», προσθέτοντας πως «… η Εθνική κρατά ζωντανή την ΕΠΟ». 
Όσο για τους στόχους της ομοσπονδίας, είπε: «Μετά την πώληση του Ελληνικού η Εθνική θα μείνει άστεγη. Αν μας δώσει έκταση η πολιτεία είμαστε σε θέση να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κέντρο. Θα φτιάξουμε μουσείο και πάρκο εθνικών ομάδων δίπλα στα γραφεία της ΕΠΟ».