Βαθμολογία

«Έδειξε» Κουρτουά ο Μπουφόν

Καλύτερος νεαρός τερματοφύλακας στον κόσμο αυτή την στιγμή είναι ο Τιμπότ Κουρτουά, σύμφωνα με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος ξεχώρισε και τους Μάνουελ Νόιερ και Τζο Χαρτ.

Εντυπωσιασμένος με τις φετινές εμφανίσεις του Τιμπότ Κουρτουά παραδέχτηκε πως είναι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. 
Με δηλώσεις του στην «Guardian», ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους δεν έκρυψε την "αδυναμία" που έχει προς τον νεαρό πορτιέρο της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν Μονάχου και τον Τζο Χαρτ της Μάντσεστερ Σίτι. 
«Αυτή την στιγμή είναι ο Μάνουελ Νόιερ. Είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, όπως επίσης και ο Τζο Χαρτ. Ο νέος που μου αρέσει περισσότερο όμως είναι ο Βέλγος, Τιμπότ Κουρτουά. Μου αρέσει πολύ», ήταν η τοποθέτηση του 36χρονου διεθνούς Ιταλού. 
Επιπλέον ερωτήθηκε για το πόσο καθοριστικό θα είναι το πρώτο παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας κόντρα στην Αγγλία του Τζο Χαρτ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τον ίδιο να υπενθυμίζει πως δεν πρόκειται για μονό αγώνα. 
«Είναι το πρώτο παιχνίδι. Μετά από αυτό υπάρχουν άλλα δύο (Ουρουγουάη και Κόστα Ρίκα). Είναι ένας σημαντικός αγώνας, αλλά δεν είναι επαναληπτικός», ήταν τα λόγια του Μπουφόν.