Βαθμολογία

10 χρόνια φυλακή για την επίθεση στο Φάληρο

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της νεαρής φίλης του Γιώργου Αποστολόπουλου που καταδικάστηκε σήμερα για την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, θα ερευνήσει η Εισαγγελία.

Με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διέταξε την αποστολή του φακέλου της δικογραφίας για τον σοβαρό τραυματισμό του μαθητή, στην Εισαγγελία με την εντολή να ερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή της φίλης του καταδικασθέντος 23χρονου και συμμαθήτριας του θύματος.

Οι δικαστές έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση καθώς από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου προέκυψαν στοιχεία , που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, από μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι πριν το περιστατικό, τα οποία κρίθηκε ότι πρέπει να ερευνηθούν όσον αφορά τον ρόλο της μαθήτριας στην όλη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον Αποστολόπουλο σε κάθειρξη 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του μαθητή. Με την απόφαση του δικαστηρίου ο 23χρονος θα οδηγηθεί στην φυλακή καθώς δεν δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή του.

Η Εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι βρισκόταν σε άμυνα χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «προδήλως αναληθή», προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αρχή, καθώς είχε υποστηρίξει ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη σχολή του.

Στην πρότασή της, η Εισαγγελέας θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν είχε στήσει ενέδρα στο θύμα, ενώ αναφερόμενη στην επίθεση είπε πως « είναι άξιο απορίας γιατί το θύμα δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα πρέπει να είχε ακινητοποιηθεί και να βρισκόταν υπό την απόλυτη εξουσία του.»

Σε ό,τι αφορά την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη η Εισαγγελέας τόνισε: «Αν ήθελε να σκοτώσει το θύμα, θα τον χτύπαγε στη πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεση του για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα», ενώ αναφερόμενη στο βαρύ χτύπημα στον λαιμό, η Εισαγγελέας κρίνει ότι «ναι μεν ήταν επικίνδυνο, αλλά απείχε από την καρωτίδα. Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο. Δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος. Στόχος ήταν το πρόσωπο.»

Πηγή: newpost.gr