Βαθμολογία

Τρίτος ακριβότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ο Σουάρες!

H λίστα με τους πιο ακριβούς παίκτες στον κόσμο δημοσιεύθηκε από τη CIES Football Observatory, με τον Λουίς Σουάρες να βρίσκεται πλέον στην 3η θέση, πίσω από τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπροστά από τους Μπάρκλεϊ, Ρούνεϊ και Στάριτζ ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Μετά τη φετινή σεζόν που πραγματοποίησε με τη Λίβερπουλ, ήταν λογικό και επόμενο οι μετοχές του Λουίς Σουάρες να εκτοξευτούν. Στη λίστα λοιπόν της CIES Football Observatory, αναφορικά με τους πιο ακριβούς σε αξία παίκτες στον κόσμο, ο Ουρουγουανός στράικερ βρίσκεται στην 3η θέση, με τιμή στα 79,4 εκ. λίρες.

Μπροστά του βρίσκονται οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, με αξία στα 161,5 και 85,2 εκ λίρες αντιστοίχως, ενώ την πρώτη 19αδα συμπληρώνει ο Αντρές Ινιέστα που αξίζει 29,4 εκ. λίρες.

Συνολικά εννέα παίκτες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ βρίσκονται στη σχετική λίστα, εκ των οποίων οι τέσσερεις είναι Άγγλοι. Συγκεκριμένα, ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι βρίσκεται στην 4η θέση με αξία στα 61,2 εκ. λίρες, στην 8η θέση πλασάρεται ο Μεσούτ Εζίλ ο οποίος κοστίζει 39,7 εκ. λίρες, την ώρα που ο Όσκαρ αξίζει 2,700,000 λίρες λιγότερες και βρίσκεται στην 12η θέση.

Ο εκπρόσωπος της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, μάλλον αδικείται βρισκόμενος στην 13η θέση με αξία στα 36,5 εκ. λίρες, με τους Στέρλινγκ Μπάρκλεϊ, Ρούνεϊ και Στάριτζ να βρίσκονται σε 15η, 16η, 17η και 19η θέση αντίστοιχα.

Αυτή είναι η λίστα: