Βαθμολογία

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

Στις 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο δεκάευρο της σειράς «Ευρώπη», όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ενημερωτικά φυλλάδια σε πάνω από 3 εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ τον Ιούνιο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι διαχειρίζονται μετρητά στην εργασία τους είναι εξοικειωμένοι με την εμφάνιση του νέου τραπεζογραμματίου και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του και ότι μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ, καθώς και τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους ώστε να δέχεται το νέο τραπεζογραμμάτιο. Επίσης, τους υπενθυμίζει ότι η γνησιότητα των τραπεζογραμματίων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Το φυλλάδιο έχει ήδη ξεκινήσει να διανέμεται σε Φινλανδία και Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

Πηγή: thessalianews.gr