Βαθμολογία

Παράταση για το Ε9 έως τα μέσα Ιουνίου

Έμμεση παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς ανακοίνωσε ότι όλες οι δηλώσεις ακινήτων που θα υποβληθούν ως τα μέσα Ιουνίου (δεν διευκρινίζεται ημερομηνία) δεν θα επιβαρυνθούν με το προβλεπόμενο πρόστιμων των 100 ευρώ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα είναι ανοικτό και θα δέχεται δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμα μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η έκδοση των σχετικών εκκαθαριστικών. Τα παραπάνω θα αναφέρονται σε νομοθετική ρύθμιση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ: "Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα. Μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί νομοθετικά εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες."