Βαθμολογία

Tο Ελληνόπουλο των 396 γραμμαρίων!

«Επιστημονικό θαύμα» χαρακτηρίζουν αυστραλοί επιστήμονες το γεγονός ότι ένα Ελληνόπουλο που γεννήθηκε πρόωρα βρίσκεται σήμερα στη ζωή και είναι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε και επέζησε στη Βικτόρια.

Η περίπτωση του Γιάννη Μεταξιώτη έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα «Herald Sun». Το μικρό Έλληνόπουλο γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων στη Μελβούρνη και είχε ύψος όσο ένα στυλό και βάρος λιγότερο από ένα κουτάκι αναψυκτικού, μόλις 395 γραμμάρια.

Αυτή την εβδομάδα, μετά από 165 μέρες στο μαιευτήριο Mercy, πήγε σπίτι του και η ευτυχία των γονιών του, Κώστα και Πόλα, δεν περιγράφεται. Το παιδί γεννήθηκε με εξωσωματική. Η μητέρα του Πόλα είχε κάνει τρεις αποβολές και 15 αποτυχημένες εξωσωματικές. Η 16η, με την οποία έφερε στη ζωή τον Γιαννάκη, θα ήταν και η τελευταία.

Η μητέρα του υπέφερε από υπνική άπνοια, που της έκοβε την αναπνοή 30 φορές την ώρα καθημερινά, με αποτέλεσμα να της χορηγείται συνεχώς οξυγόνο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Με τον τρόπο αυτό η Πόλα εξασφάλιζε χρόνο ζωής για το μικρό Γιάννη μέσα στη μήτρα της, αλλά στις 14 Δεκεμβρίου ο χρόνος στέρεψε.

«Έμοιαζε με νεογέννητο γατάκι» λέει η πανευτυχής σήμερα μητέρα. «Ένιωθες σαν να μην κράταγες τίποτα, ήμασταν σοκαρισμένοι. Τους διέψευσε όλους. Τώρα ευχόμαστε να έχει μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή» συμπληρώνει η Πόλα.

Πηγή: shootandgoal.com