Βαθμολογία

Ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο η Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είναι η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2014 σύμφωνα με τη λίστα του Forbes. Η λίστα αφορά στις 100 γυναίκες που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως και το όνομα της Μέρκελ φιγουράρει για ένατη φορά στην κορυφή της λίστας. Η πρώτη χρονιά που η Μέρκελ αναγορεύτηκε ως η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο για το Forbes ήταν το 2005.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η 67χρονη Γιάνετ Γιέλεν που είναι πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED).Ακολουθεί η Μελίντα Γκέιτς, 49 χρονών, σύζυγος του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, του Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η 66χρονη οικονομολόγος Ντίλμα Ρούσεφ που είναι πρόεδρος της Βραζιλίας, της έβδομης ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο. Η Κριστίν Λαγκάρντ, 58 χρονών, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Η Χίλαρι Κλίντον, 66 χρονών, κατατάσσεται από το Forbes στην έκτη θέση της λίστας με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες παγκοσμίως το 2014. Ακολουθεί στην έβδομη θέση η Μαίρη Μπάρα, 52 χρονών, που διοικεί την General Motors, την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η Μισέλ Ομπάμα, 50 χρονών, και στην ένατη θέση η 44χρονη Σέριλ Σάντμπεργκ που είναι γενική διευθύντρια επιχειρήσεων του Facebook.

Τέλος, την πρώτη 10άδα των ισχυρότερων γυναικών στον κόσμο, συμπληρώνει η 56χρονη Βιρτζίνια Ρόμτι που κρατά στα χέρια της... τις τύχες της IBM.

Πηγή: shootandgoal.com