Βαθμολογία

«Τυφλό» το χρυσαυγίτικο χτύπημα στο Φάληρο

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση σε βάρος του 17 χρονου μαθητή από το Παλαιό Φάληρο αλλά και τα χτυπήματα στο πρόσωπό του πιθανότατα με μαχαίρι από τον δράστη Γιώργο Αποστολόπουλο, μπήκαν στο μικροσκόπιο του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου κατέθεσε σήμερα ο γιατρός που χειρούργησε το νεαρό.

Ο Γιάννης Γιέμος, υποστήριξε ότι είδε το παιδί στο φορείο αιμόφυρτο και πανικόβλητο με την μισή του μύτη να έχει φύγει από τη θέση της, ωστόσο όπως είπε δεν ήταν αυτό το σοβαρό τραύμα. Το επικίνδυνο χτύπημα ήταν αυτό στην τραχηλική περιοχή, όπου ο Φοίβος δέχθηκε ένα από τα τρία χτυπήματα.

«Το πιο σοβαρό ήταν στην υπογνάθια χώρα. Ήταν σε μήκος περίπου 6 εκατοστά και σε βάθος 3-4. Είχε κατεύθυνση προς το καρωτιδικό τρίγωνο. Με ανησύχησε. Όλα τα τραύματα του τραχήλου είναι επικίνδυνα για την ζωή. Είχε φορά κωνοειδή, 1 εκατοστό από την καρωτίδα μπορεί και λιγότερο. Οποιοδήποτε χτύπημα σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε δυνάμει να οδηγήσει στον θάνατο» υποστήριξε ο Γιάννης Γιέμος, διευθυντής ΩΡΛ σε κλινική του Παλαιού Φαλήρου.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό, εάν το χτύπημα ήταν πιο βαθύ ο μαθητής θα είχε χάσει τη ζωή του. Ο χειρουργός απέκλεισε το γεγονός το χτύπημα να έχει γίνει με γυαλί, όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση, αφού όπως είπε, ένα τέτοιο χτύπημα θα άφηνε ρινίσματα.

«Ήταν "τυφλό" χτύπημα που θα προκαλούσε θάνατο αν ήταν πιο βαθύ. Η περιοχή έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία και είναι μαζί με τον θώρακα ζωτικής σημασίας. Μόνο αν ο θύτης είχε γνώσεις ανατομίας θα μπορούσε να ελέγξει το χτύπημα. Πιστεύω ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε. Τα τραύματα από μαχαίρι επουλώνονται καλύτερα γι'αυτό δεν έχει σημάδι»

Διαφορετική ιατρική εκτίμηση έκανε ο ιδιώτης ιατροδικαστής Σωκράτης Τσιντέρης, ο οποίος διορίστηκε ως σύμβουλος από την οικογένεια του δράστη Γιώργου Αποστολόπουλου. Για εκείνον, το τραύμα ήταν αβαθές και δεν θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής. Η βεβαιότητα του μάρτυρα, σχολιάστηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία απόρησε με την σιγουριά του μάρτυρα.

Πρόεδρος: Μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητά σας όταν δεν έχετε δει τον παθόντα. Εγώ δεν θα μιλούσα με τέτοια ζέση. Εσείς έχετε δει μόνο ένα έγγραφο.

Μάρτυρας: Θέλω να είμαι απόλυτος και σαφής. Δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση. Το μαχαίρι δεν εισήλθε σε βάθος. Το τραύμα ήταν αβαθές και όχι πάνω από 1 εκατοστό. Ο δράστης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως και την πρότασή της επί της ενοχής η μη του κατηγορουμένου, Γ. Αποστολόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον νεαρό Φοίβο.

Πηγή: iefimerida.gr