Βαθμολογία

Η UEFA θα αποζημιώσει με 100.000 ευρώ διαιτητή

Δικαστήριο της Κροατίας υποχρεώνει την UEFA να καταβάλει αποζημίωση σε διαιτητή, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία τον είχε κατηγορήσει άδικα ότι «έστησε» το αποτέλεσμα του τελικού Κυπέλλου του 2009, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (Hina).

Το δικαστήριο της πόλης Ντάρουβαρ, υποχρεώνει την UEFA να καταβάλει 750.000 κούνα (περίπου 98.930 ευρώ) στον Μπρούνο Μάριτς, ο οποίος διηύθυνε εκείνη τη χρονιά την καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης ανάμεσα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Μάριτς απέβαλε δύο παίκτες της Χάιντουκ και καταλόγισε ένα πέναλτι στην Ντιναμό, η οποία τελικά επικράτησε με 3-0.

Ο Μάριτς αρνήθηκε τις κατηγορίες που απηύθυνε εναντίον του ερευνητής της UEFA, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο αγώνας είχε χειραγωγηθεί και πως ο Κροάτης ρέφερι είχε εμπλακεί στο «στήσιμό» του, και κινήθηκε δικαστικά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας το 2012. Η δίκη της UEFA άρχισε τον Μάρτιο του 2013 και ο Μάριτς δήλωσε ικανοποιημένος από την πρωτόδικη ετυμηγορία του δικαστηρίου.

«Πολλοί γέλασαν, όταν είπα ότι αυτό που με νοιάζει είναι η συγγνώμη της UEFA, όχι τα χρήματα» επισήμανε με δηλώσεις του στο "Hina" και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η UEFA κρίθηκε ένοχη γι' αυτό που προκάλεσε σε μένα και στην οικογένειά μου».

Όμως, ο δικηγόρος του Μάριτς δήλωσε ότι θα αμφισβητήσει την τιμωρία και θα ζητήσει πλήρη αποζημίωση για τον πελάτη του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Βλαντίμιρ Γκρεντέλι δήλωσε σχετικά: «Η UEFA δεν αξίζει να της χαριστεί ούτε μια δεκάρα. Αντιμετώπισαν τον πελάτη μου με ταπεινωτικό και αλαζονικό τρόπο. Το δικαστήριο δεν όρισε σωστά την αποζημίωση, επειδή δεν έλαβε υπόψη πως όσα ελέχθησαν για τον Μάριτς έφτασαν στα αυτιά εκατομμυρίων ανθρώπων».

Πηγή: shootandgoal.com