Βαθμολογία

Νέος προπονητής της Τότεναμ ο Ποκετίνο

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ από τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες του λονδρέζικου συλλόγου. Ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις εδώ κι ένα 24ωρο και τελικά επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία, με τον 42χρονο Αργεντίνο προπονητή να υπογράφει με τους «πετεινούς» συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Λονδρέζων αναφέρεται ότι ο πρώην διεθνής Αργεντινός θα διαδεχθεί στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας τον Τιμ Σέργουντ, ο οποίος απολύθηκε από τη διοίκηση στο τέλος της περιόδου, μόλις πέντε μήνες αφού διαδέχθηκε τον Αντρέ Βίλας-Μπόας.

«Πρόκειται για σύλλογο με τεράστια ιστορία και πρεστίζ και είμαι υπερήφανος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία για να εργαστώ εδώ», τόνισε ο Ποκετίνο στην ιστοσελίδα της ομάδας του Λονδίνου και συνέχισε: «Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά μου».

Ο Ποκετίνο, ο οποίος μέχρι πρότινος καθόταν στον πάγκο της Σαουθάμπτον γίνεται ο 10ος προπονητής επί των ημερών του Ντάνιελ Λίβι στην προεδρία της Τότεναμ από το 2001.