Βαθμολογία

Είσοδος της Apple στο «έξυπνο» σπίτι με το iOS 8

Για πολλούς το iPhone αποτελεί ήδη το τηλεχειριστήριο για πολλές από τις ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι. Σύμφωνα όμως με νέα έκθεση, η Apple πρόκειται να κάνει το παραπάνω γεγονός και επίσημο.

Σύμφωνα με τους Financial Times η Apple ετοιμάζει μια πλατφόρμα που θα μετατρέπει όλες τις iOS συσκευές σε universal τηλεχειριστήρια κάνοντας έτσι ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση ενός πλαισίου «έξυπνου» σπιτιού.

Η νέα αυτή πλατφόρμα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα είναι ενσωματωμένη στο iOS 8 και θα προσφέρει πρόσβαση σε μια σειρά από APIs για υπάρχουσες συσκευές του εμπορίου όπως οι λάμπες Philips Hues, ο Nest θερμοστάτης και πολλά ακόμη.

Στη συνταγή αυτή της κεντρικής διαχείρισης η Apple θα συμπεριλάβει και το Apple TV του οποίου το λογισμικό αναμένεται τους επόμενους μήνες να δεχτεί μια πολύ μεγάλη και σημαντική αναβάθμιση.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας πως η Apple θα έχει και ένα μοντέλο κέρδους γι' αυτή την πλατφόρμα, μιας και οι εταιρείες που θα συμμετέχουν και θα κάνουν τα προϊόντα τους συμβατά θα πρέπει να πληρώνουν ένα πόσο. Το ίδιο δηλαδή μοντέλο που έχουμε αυτή την στιγμή για το AirPlay, CarPlay και iBeacon.