Βαθμολογία

Με 4,3 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες πριν από τις εκλογές και συνεχώς βγαίνουν στη δημοσιότητα νέες δημοσκοπήσεις για το πιθανολογούμενο αποτέλεσμα της κάλπης. Στην τελευταία έρευνα της Palmos Analysis ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυμένο προβάδισμα έναντι της ΝΔ με 4,3 μονάδες.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ιστοτόπου tvxs ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με 26,1% έναντι 21,8% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,3% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,9%, η Ελιά με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2,7%. Αρκετά μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου καθώς οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11,4%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 30,8% και η ΝΔ 26,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,8% και το Ποτάμι με 7,8%. Ποσοστό 5,9% συγκεντρώνει η Ελιά και 4,5% το ΚΚΕ ενώ 4% είναι το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ. Η ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%, το ΛΑΟΣ 1,6% ενώ άλλο κόμμα ψηφίζει το 5,8%.

Το 56% των πολιτών πάντως δεν θέλουν πρόωρες εκλογές καθώς στην ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία απαντούν «ναι». «Όχι» απαντά το 40% των ερωτηθέντων.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 41%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%. Ποσοστό 29% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα «κανένας από τους δύο».