Βαθμολογία

Παραλειπόμενα από την αναμέτρηση Οικονόμος – Θεσπρωτός

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι παίχτες, προπονητές, διοίκηση και ασφαλώς οι φίλαθλοι του Οικονόμου για τη σπουδαία και πέραν κάθε αναμενομένου αξιόλογη πορεία της ομάδας στη διάρκεια της επίσημης φετινής αγωνιστικής περιόδου που έκλεισε χθες, καθιστώντας το επαρχιακό συγκρότημα της Τσαριτσάνης στην ψηλότερη δυνατή διάκριση μετά την πρώτη θέση (πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΛ) του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Οικονόμος τερμάτισε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 61 βαθμούς (12 πιο πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΛ), ακολουθώντας 3ος ο Καμπανιακός με 55 και συμπληρώνοντας την τετράδα η Κοζάνη με 54 πόντους.

Ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Ελασσόνα Ανδρέας Νικούλης (αριστερά) στο δημοσιογραφικό θεωρείο του γηπέδου της Τσαριτσάνης με τον προπονητή του Πιερικού Γιώργο Καμπερίδη

Οι υπόλοιπες ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία (υποβιβάζονται 8) είναι ο Εθνικός Φιλιππιάδας και ο Πυρσός Γρεβενών με 52 βαθμούς, απαρτίζοντας το παζλ σωτηρίας ο Θεσπρωτός και η Καστοριά με 51 πόντους. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου οι μικροί τζούνιορ της ακαδημίας του Οικονόμου, υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Χάρη Νούσια, έπαιξαν ολιγόλεπτο διπλό, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών στην κερκίδα και ασφαλώς των γονιών τους, οι οποίοι καμάρωναν και καμαρώνουν τη νέα γενιά που θα στελεχώσει οσονούπω τον ιστορικό σύλλογο.

Παρότι προσπάθησε, δεν κατάφερε τελικά να σημειώσει και δεύτερο τέρμα ο σκόρερ του Οικονόμου Λ. Κωστούλας, μένοντας στη δεύτερη θέση των σκόρερ του ομίλου με 21 γκολ. Όπως και να έχει, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια

Δεν παρέλειψε ο διαιτητής της συνάντησης κ. Λάμπρου (Ευβοίας), με την παράδοση των φύλλων αγώνα στους αρχηγούς των ομάδων Νούσια (Τσαριτσάνης) και Γκόλια (Θεσπρωτού), να τους ευχαριστήσει και να τους συγχαρεί για το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν αυτοί και οι συμπαίχτες τους καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ευχόμενος παράλληλα στους αρχηγούς ‘’καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι’’.

Παρότι το παιχνίδι διεξήχθη καθημερινή (Τετάρτη), οι φίλαθλοι της Τσαριτσάνης και αρκετοί φίλοι από την επαρχία Ελασσόνας έδωσαν το παρόν και στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, συγχαίροντας και επευφημώντας τους παίχτες για την συνολική παρουσία όλης της χρονιάς.

Παρόντες στην τελευταία αναμέτρηση της Τσαριτσάνης οι Γιάννης Μπέης και Θανάσης Μιχαλούλης (οι παλιές αγάπες δεν κρύβονται)

Ένθερμος οπαδός του Οικονόμου Βασίλης Μαντζιώκας (Γκανίτης) επιτέλους ηρέμησε κάπως με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, του χρόνου όμως.....;

Ο Καρακώστας

Στα χακί θα ντυθεί σε λίγες ημέρες ο νεαρός αμυντικός του Οικονόμου Σταύρος Καρακώστας, οδεύοντας προς την Τρίπολη από όπου και θα ξεκινήσει η στρατιωτική του θητεία. Τον συνοδεύουν σίγουρα οι ευχές των συμπαιχτών του, των προπονητών, της διοίκησης του σωματείου , των φιλάθλων και ασφαλώς του Athleticlarissa.

Ως αρνητικό στοιχείο τόσο για τον Οικονόμο όσο και για κάθε ερασιτεχνικό επαρχιακό σύλλογο που δίνει μάχη για να κρατηθεί με αξιοπρέπεια και συνέπεια στην κατηγορία, είναι το υψηλό κοστολόγιο διαιτητών και παρατηρητών αγών, ξεπερνώντας μάλιστα κατά τη χθεσινή συνάντηση της Τσαριτσάνης  τα 1.100 Ευρώ, σε εποχές δύσκολες οικονομικά για τα σωματεία.

Θεωρούμε ότι υπάρχουν κοντινότεροι νομοί από την Εύβοια, τη Μαγνησία και την Φθιώτιδα (αυτοί συνέθεταν τη χθεσινή ομάδα διαιτητών και παρατηρητών) με σαφώς χαμηλότερο κοστολόγιο και ακόμη δεν βλέπουμε το λόγο που πρέπει να εμπλέκονται τρείς νομοί και όχι ένας ή το πολύ δύο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Παν. Χατζηπέτρου (Α.Σ. Θεσπρωτού):  «Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα της Τσαριτσάνης τόσο για τη σημερινή εμφάνιση όσο και για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο, μέσα από μεγάλη προσπάθεια ολόκληρη τη φετινή χρονιά. Πρέπει και εμείς να παραδειγματιστούμε από την οργάνωση και το επίπεδο του Οικονόμου αν θέλουμε να έχουμε μια ανάλογη παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Σήμερα πήραμε μαθήματα που σίγουρα χρειαζόμαστε για τη συνέχεια, ώστε να καθιερωθούμε σαν ομάδα δυναμικά στο χώρο της κατηγορίας.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Οικονόμος κέρδισε δίκαια, εμείς ήλθαμε με ελλείψεις και δεχθήκαμε το πρώτο γκολ από στημένη φάση και το δεύτερο από σέντρα, μη μπορώντας να αντιδράσουμε διαφορετικά. Υπερέχοντας η Τσαριτσάνη, σημείωσε και τρίτο τέρμα προς το τέλος της αναμέτρησης, θεωρώντας και πάλι δίκαιο το αποτέλεσμα.

Δουλεύω σαν προπονητής για πρώτη φορά στην καριέρα μου σε ομάδα Γ΄ Εθνικής, σε ένα πρωτάθλημα που το χαρακτηρίζουν η δύναμη, η ταχύτητα και ασφαλώς η επίμονη προσπάθεια παιχτών, προπονητών και παραγόντων ώστε να ανταπεξέλθουν τις πολλές δυσκολίες. Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια στην Τσαριτσάνη».

Κώστας Κατσάρας (Οικονόμος): « Ευχαριστώ το συνάδελφο προπονητή για τα καλά του λόγια. Συγχαρητήρια αξίζουν και σε κείνον και στην ομάδα του για το καθαρό παιχνίδι και την καλή παρουσία που είχαν σήμερα. Αφού ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία επιτεύχθηκε, τους εύχομαι ότι καλύτερο για τη συνέχεια, στο νέο πρωτάθλημα του χρόνου.

Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, τελειώσαμε σήμερα μια μακρά περίοδο η οποία μας πρόσφερε χαρές και συγκινήσεις, καταφέρνοντας να τερματίσουμε στη 2η θέση του ομίλου. Συγχαρητήρια αξίζουν οι παίχτες, οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας, επίσης η διοίκηση του σωματείου και ο κόσμος της Τσαριτσάνης που μας στήριξε. Εγώ από την πλευρά μου και ο βοηθός μου Χάρης Νούσιας βοηθήσαμε και συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε, έχοντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας παρείχε η διοίκηση καθώς και την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα. Η κατάκτηση της 2ης θέσης σαφώς και υποχρεώνει το σύλλογο να στοχεύσει ψηλά τη νέα περίοδο, μη μένοντας απλά στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα φέτος είχε δύναμη όχι όμως την επιθυμητή ποιότητα παρότι απαρτίζονταν από ιστορικές ομάδες. Εμείς σαν Οικονόμος προσπαθήσαμε να παίξουμε ποιοτικά και το καταφέραμε πιστεύω ως προς κάποιο βαθμό. Σίγουρα η 2η θέση ήταν μια ευχάριστη και πολύ καλή στιγμή για όλους όσους αποτελούμε αυτή την ομάδα και προπαντός για τους παίχτες».

Απαντώντας σε ανάλογες ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ακόμη: «Θα μιλήσουμε με τη διοίκηση για τη νέα χρονιά, τη συνέχεια της οποίας βλέπω θετικά αν μάλιστα καταφέρουμε να μείνουμε και πάλι όλοι μαζί διοίκηση, προπονητές και παίχτες, πιστεύοντας πως θα συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα την πετυχημένη φετινή πορεία. Το οικονομικό στοιχείο ασφαλώς και είναι πρωταρχικό για τη συγκρότηση μιας αξιόλογης ομάδας, εξίσου όμως σοβαρό και απαραίτητο είναι το ποιοτικό στοιχείο και η ψυχή των ανθρώπων που απαρτίζουν ένα σύλλογο και όχι απαραίτητα το οικονομικό».

Γιώργος Μπαμπάλης