Βαθμολογία

Νέα Λάρισα: Με κριτήρια η ψήφος τη δεύτερη Κυριακή

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ρόλο καταλύτη της αλλαγής στα δημοτικά δρώμενα της επόμενης ημέρας διεκδικεί η «Νέα Λάρισα», ανακοινώνοντας παράλληλα την εξέλιξή της σε οργανωμένο πολιτικό φορέα της αυτοδιοίκησης. Η «Νέα Λάρισα» είναι μια αδέσμευτη αυτοδιοικητική κίνηση, η οποία θα έχει συνέχεια με πολιτική και οργανωτική βάση, με παρουσία πολιτική την επόμενη ημέρα, στο δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων και όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ενεργό στο πολιτικό και προγραμματικό γίγνεσθαι της πόλης.

Αυτά, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν ομόφωνα από τους παρόντες στη διευρυμένη συνέλευση υποψηφίων και στελεχών της «Νέας Λάρισας», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο ξενοδοχείο Metropol.

«Είναι δεδομένο ότι μας εκτίμησαν περισσότεροι από όσους μας ψήφισαν», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της αδέσμευτης δημοτικής κίνησης, Ντίνος Διαμάντος. Δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας, μετά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ.Διαμάντος τόνισε πως η «Νέα Λάρισα» διεκδικεί καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή που επιτεύχθηκε στο δήμο Λαρισαίων, σύμφωνα με την απόφαση των Λαρισαίων πολιτών, ωστόσο υπογράμμισε πως η «Νέα Λάρισα» θα πορευτεί στη βάση του Κώδικα Αξιών και του προγραμματικού λόγου της –θέση την οποία μεταφέρει και ως μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Ο αγώνας μας δεν ήταν ισότιμος με τους άλλους συνδυασμούς –και αυτό ήταν η επιλογή μας, η συνθήκη μας ή και τα δύο. Ήταν επιλογή μας –και συνθήκη μας- να μην ενδώσουμε σε διαδικασίες και μεθόδους που δεν συνάδουν με τον Κώδικα Αξιών μας. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα, σε καμία περίπτωση, να ενδώσω σε κάτι που με προσέβαλε ως προσωπικότητα και ως επικεφαλής αυτής της κίνησης. Ο κόσμος έδειξε τη διάθεση για αλλαγή στον δήμο Λαρισαίων, έστω κι αν δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη -κατά συνέπεια δεν μπορούμε να είμαστε ο φορέας αυτής της αλλαγής. Θα είμαστε όμως ο καταλύτης. Για τις αξίες μας και τον προγραμματικό μας λόγο κατακτήσαμε τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αποδοχή όλης της τοπικής λαρισαϊκής κοινωνίας –και τούτο το διαπιστώσαμε. Δεν θα απεμπολήσουμε αυτό που κατακτήσαμε, δεν θα δραπετεύσουμε από τον χώρο που είμαστε, δεν θα εκφράσουμε κάτι αλλότριο, δεν θα αυτο-αναιρεθούμε. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε. Με τον ίδιο Κώδικα Αξιών και τις ίδιες αρχές πάνω στις οποίες χτίσαμε τη “Νέα Λάρισα”».

ΚΑΛΕΣΜΑ

«Πιστεύουμε ότι ο Κώδικας Αξιών μας και ο προγραμματικός μας λόγος μπορούν να εκφραστούν μέσα από την κάλπη, την ερχόμενη Κυριακή. Δεν μπορούμε να ονοματίσουμε κανέναν από τους δύο υποψηφίους του δεύτερου γύρου. Δεν θεωρούμε ότι μπορεί κάποιος από αυτούς τους δύο να εγγυηθεί την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ψήφο «κατά συνείδηση» -είναι ανεύθυνο, και ως προς την ίδια την φύση της Νέας Λάρισας, αλλά και ως προς τον κόσμο που μας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του. Τους περίπου 8.000 ανθρώπους που μας άκουσαν, μας κατάλαβαν και μας αποδέχθηκαν ως φορέα αλλαγής δεν τους «χαρίζουμε». Αντίθετα, απευθυνόμαστε και σε αυτούς, όπως επίσης και στους περίπου 8.500 ανθρώπους που στήριξαν τον Έκτορα Νασιώκα και τους λίγο περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που στήριξαν τον Γιώργο Μπαρτζώκη, και στους 13.585 ανθρώπους που επέλεξαν τη συνέχεια –υπό τη συνθήκη της εκλογικής αναγκαιότητας και τους ζητάμε να επιλέξουν με γνώμονα τον Κώδικα Αξιών και τους προγραμματικούς στόχους της Νέας Λάρισας.

«Εμείς επιμένουμε σε μία παρουσία, την επόμενη ημέρα, που θα είναι δημιουργική αντιπολίτευση, που δεν θα φοβηθεί να αναλάβει ευθύνες και ρόλο, αλλά και δεν θα μασήσει τα λόγια της για να κάνει αυστηρή κριτική έναντι οιουδήποτε –και κυρίως έναντι της δημοτικής αρχής», σημείωσε ο Ντίνος Διαμάντος.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Αρνούμαστε και απορρίπτουμε τον κομματισμό –κάθε δέσμευση και πρακτική επιρροής- στην αυτοδιοίκηση.

Διεκδικούμε Διαφάνεια και Λογοδοσία για κάθε πρωτοβουλία, κάθε απόφαση και κάθε επιλογή

Διαφυλάσσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα οργανισμών, αγαθών και υπηρεσιών (νερού-καθαριότητας), την δημοτική περιουσία και επιδιώκουμε την αξιοποίησή της προς όφελος των δημοτών

Αξιώνουμε τη συμμετοχική δημοκρατία στις δημοτικές αποφάσεις, με ευρεία διαβούλευση και συνεργασία φορέων, τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων, με διασφάλιση ευρείας πλειοψηφίας τριών πέμπτων (3/5) σε ζητήματα καθοριστικής σημασίας, όπως ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα.

ΣΤΟΧΟΙ

Διεκδίκηση τεσσάρων στρατηγικών στόχων για τη Λάρισα:

• Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

• Οικολογική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

• Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας - Πόλη της Άθλησης

• Μητροπολιτικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας - Αναπτυξιακό Άλμα.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

-Ενεργές πολιτικές για την απασχόληση με ευαισθησία για απάλειψη της ανεργίας μέσα από:

Δημοτικές πρωτοβουλίες

Συνέργεια και μόχλευση Δήμου & Ιδιωτικού τομέα

Παροχή υψηλών υπηρεσιών προς τον Ιδιωτικό τομέα («φιλική και έξυπνη πόλη»)

-Ενεργές πολιτικές Κοινωνικής Αναφοράς με ευαισθησία (δημοτικό σύστημα υγείας, πολιτικές για ΑΜΕΑ)

-Εξασφάλιση χαμηλού κόστους διαβίωσης των πολιτών σε πόρους (νερό-ενέργεια-θέρμανση) και σε δημοτικά τέλη και φόρους

-Διεκδίκηση όλων των μεγάλων αναπτυξιακών επιλογών σε υποδομές και υπηρεσίες ως Μητροπολιτικός Δήμος στη Θεσσαλία (νέος περιφερειακός Λάρισας, μεγάλοι οδικοί άξονες, λειτουργία Η/Υ Μεσοχώρας και άλλα Η/Υ έργα, εμπορευματικό κέντρο με συνδυασμένες μεταφορές)