Βαθμολογία

Άξια στην δεύτερη θέση ο Οικονόμος

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (21/5/2014)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (3-0)

Με νίκη ξεκίνησε και με νίκη έκλεισε τις επίσημες φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Οικονόμος, τερματίζοντας πανάξια το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης στη 2η θέση του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, συγκεντρώνοντας 61 βαθμούς, σε ένα πρωτάθλημα δυνατό και αρκετά ανταγωνιστικό, όπου τον πρώτο λόγο είχε η ΑΕΛ (πρωταθλήτρια με 73 πόντους), παλεύοντας ωστόσο οι μισές ομάδες του ομίλου για να παραμείνουν στην κατηγορία και συναγωνιζόμενες ελάχιστες (2-3) για την τελική κατάταξη στην πρώτη τετράδα.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι «Πράσινοι» αγωνιζόμενοι για άλλη μια φορά με θέληση, δύναμη και πάθος, πήραν δίκαια ότι δικαιούνταν τώρα αλλά και ολόκληρη τη χρονιά, με βάσει πάντα την προσπάθεια, το φιλότιμο και προπαντός την πειθαρχία που επέδειξαν σε όλη την αγωνιστική περίοδο, αποτελώντας τα παραπάνω στοιχεία τα σημαντικότερα ίσως κομμάτια του παζλ της επιτυχίας, ανήκοντα αυτά κατά κύριο λόγο στους πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τη διοίκηση και τον κόσμο της Τσαριτσάνης και της επαρχίας γενικότερα, οι οποίοι στήριξαν συλλογικά τη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Το παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής στο «Γ. Μητσιμπόνας» της Τσαριτσάνης έληξε με σκορ 3-0 υπέρ του Οικονόμου, σκορπώντας το αποτέλεσμα χαρά και ενθουσιασμό στους 250 και πλέον φιλάθλους, που παρακολούθησαν την αναμέτρηση και χειροκρότησαν στο τέλος όρθιοι τους παίχτες της ομάδας.

Οι 2 αντίπαλοι του ματς της Τετάρτης, Οικονόμος και Θεσπρωτός, έπαιξαν χωρίς άγχος, ελεύθερο και επιθετικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις  πολλές καλές ευκαιρίες μπροστά από τις 2 εστίες.

Η εστία του Θεσπρωτού παραβιάστηκε 3 φορές από ισάριθμα τέρματα που σημείωσαν οι παίχτες της Τσαριτσάνης, ενώ και η εστία του Οικονόμου κινδύνεψε σημαντικά 1 φορά (στο 89΄), κρατώντας το οριζόντιο δοκάρι μακριά τη μπάλα, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Νούσια.

Το σκορ (1-0) άνοιξε στο 26΄ με κεφαλιά ο Κωστούλας μετά από πλάγιο του Κουλτσιάκη. Στο 53΄ ήταν η σειρά του Κουλτσιάκη να σκοράρει με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα που του έβγαλε από αριστερά ο Καραγκούνης. Μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας στο 80΄ από τους Ματούλα – Σιαφαρίκα και Μπαμπάλη (μπήκαν και οι 3 σαν αλλαγές στο παιχνίδι), ο Χάμος ως τελικός αποδέκτης διαμόρφωσε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Θεσπρωτού το τελικό 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 40΄ με σέντρα σουτ του Νταή, αποκρούοντας με τις γροθιές ο Νούσιας και με μακρινό σουτ του Γκόλια στο 89΄ το οποίο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Οικονόμου.  

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Λάμπρου, Πριόνας (Ευβοίας) και Τασιόπουλος (Θεσσαλίας) σε ένα αγωνιστικό μεν και δυνατό παιχνίδι, αθλητικό ωστόσο και καθαρό, κατά το οποίο δεν χρειάστηκε ο διαιτητής να υποδείξει καμία κάρτα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Καρακώστας, Πρικάκης, Κολιός, Κουμπούρας, Κουρδής, Καραγκούνης (58΄ Μπαμπάλης), Σκλάβος (63΄ Σιαφαρίκας), Κωστούλας, Χάμος, Κουλτσιάκης (68΄ Ματούλας).

Α.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Παν. Χατζηπέτρου): Γαλάνης, Σταυρίδης, Πανταζής, Μητσέλος, Βαρτζιώτης, Μηνάς, Σιάνης, Μόκος (79΄ Καλέσης), Γκόλιας, Νταής (77΄ Μπάρκας), Σουλιώτης.

Μαζί από το θεωρείο των επισήμων του γηπέδου παρακολούθησαν την αναμέτρηση ο πρόεδρος του Οικονόμου Χρ. Μουλτσιάς και ο πρόεδρος του Θεσπρωτού Ευάγγ. Παπανικολάου με μέλη της διοίκησης της φιλοξενούμενης ομάδας, μένοντας ο δεύτερος ενθουσιασμένος από το επίπεδο φιλοξενίας του συλλόγου της Τσαριτσάνης, κάτι για το οποίο εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια, ευχαριστώντας παράλληλα και συγχαίροντας τον πρόεδρο του Οικονόμου. Παραβρέθηκαν επίσης στο θεωρείο των επισήμων ο πρόεδρος του Πιερικού Κατερίνης Κ. Παπαδόπουλος, ο γενικός αρχηγός και εκ Δολίχης Ελασσόνας καταγόμενος Δημ. Λιόλιος και ο προπονητής του Πιερικού Γ. Καμπερίδης, παρακολουθώντας προφανώς κάποιους παίχτες της Τσαριτσάνης, που έβαλαν στο στόχαστρο για τη νέα περίοδο.

Στο πνεύμα και την ποιότητα φιλοξενίας που διέπει το σωματείο της Τσαριτσάνης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και ο παρατηρητής διαιτησίας (ΕΠΣ Φθιώτιδας) κ Γιάννης Καλύβας, ο οποίος βρέθηκε και άλλη φορά εφέτος στο γήπεδο της Τσαριτσάνης, παρακολουθώντας αντίστοιχη αναμέτρηση και μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά γενικά της ομάδας καθώς και των φιλάθλων της κωμόπολης.