Βαθμολογία

Σκύλος που…ψήφιζε και κάλπη χωρίς σχισμή…

Εντυπώσεις, από διάφορα περιστατικά, όπως το ..σκυλί που πήγε για να ψηφίσει, η κάλπη που δεν είχε σχισμή για να ρίχνουν τα ψηφοδέλτια, αλλά και άλλα τινά, όχι και τόσο αστεία, συνάντησαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, μέλη εφορευτικών επιτροπών και απλοί ψηφοφόροι, στα εκλογικά τους κέντρα! Επιστρέφοντας, δημοσιοποιούν μερικά...

Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του παππού, σε εκλογικό τμήμα του Δήμου Τεμπών, που πήγε να ψηφίσει παρέα με το σκυλάκι του. Ο σκύλος περίμενε υπάκουος, καθισμένος μπροστά στην εφορευτική επιτροπή, χωρίς να ενοχλεί και να δυσανασχετεί. Τελείωσε ο ηλικιωμένος την υποχρέωσή του και βγήκε συνοδευόμενος από τον πιστό του σύντροφο.

Εντυπωσιάστηκαν από την άψογη συμπεριφορά του ...σκύλου, τα μέλη της επιτροπής.Σε άλλο εκλογικό τμήμα όμορου νομού της Λάρισας, η δικαστική αντιπρόσωπος, που ήρθε από τη Λάρισα, βρήκε τη μία από τις δύο κάλπες, να μην έχει την σχισμή, για να ρίχνουν τα ψηφοδέλτια. Ήταν ένα γυάλινο κουτί, κλειστό από παντού! Αφού πίεσε και πήρε τηλέφωνα, κάποια στιγμή της έφεραν κανονική κάλπη, για να ξεκινήσει η ψηφοφορία, με καθυστέρηση.

ΣΕ εκλογικό τμήμα κι αυτό σε διπλανό νομό, πήγε ο υποψήφιος δήμαρχος κι αφού ψήφισε, ρωτά εμπιστευτικά τον δικαστικό:Πειράζει που έβαλα μέσα στο φάκελο δύο ψηφοδέλτια; (!) Του εξήγησε ο δικαστικός ότι φυσικά ...πειράζει τον ίδιο, αφού θα ακυρωνόταν το ψηφοδέλτιο και με γουρλωμένα τα μάτια από την έκπληξη ο υποψήφιος...αυτοδιοικητικός, μονολόγησε: «Γιατί να μη γίνεται να πάρω επιπλέον ψήφους...;»Αλλού, ο ηλικιωμένος, που φαινόταν ανήμπορος, αρνιόταν επίμονα τη βοήθεια του δικαστικού, για να μπει μαζί του στο παραβάν και να βάλει το ψηφοδέλτιο στο φάκελο. Στύλωσε τα πόδια ο υπερήλικας ζητώντας επιτακτικά τον γιό του, που περίμενε απέξω.

Τελικά, «νίκησε» ο δικαστικός, που του εξήγησε υπομονετικά αυτό που ζητούσε, δεν επιτρεπόταν. Μάλλον τέτοια περιστατικά, θα συνέβησαν και σε άλλα τμήματα...Δεν μπορούσαν όμως να τα δουν όλα από την εύθυμη πλευρά. Ήταν και η οξυμένη ατμόσφαιρα σε μερικά τμήματα, μεταξύ αντιπάλων συνδυασμών και υποψηφίων. Όπως στην περίπτωση εκλογικού τμήματος του Δήμου Ελασσόνας, που «ζάλισαν» τον δικαστικό με ενστάσεις...

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
(Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ)