Βαθμολογία

Οχι στα exit polls για την δεύτερη Κυριακή

Κατά της διενέργειας exit poll τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μετά τις αστοχίες τους στην πρόβλεψη του αποτελέσματος.

Όπως είπε μιλώντας στον ρ/σ Alpha 9,89, «δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε λάθος σε exit poll με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση στους πολίτες την ώρα μάλιστα που οι κάλπες ήταν ανοιχτές καθώς τα αποτελέσματα είχαν διαρρεύσει. Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να γίνει έλεγχος».

«Μήπως δεν θα έπρεπε να γίνουν exit poll την Κυριακή μέχρι να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην αστοχία των αποτελεσμάτων;» πρόσθεσε.

Παράλληλα, στον λογαριασμό του στο twitter επικρίνει τις εταιρείες διότι «το αποτέλεσμά τους (σ.σ. των exit polls) διέρρευσε, όταν οι κάλπες ήταν ακόμη ανοιχτές». Και προσθέτει σχετικά με την επιστολή που έστειλε στον ΣΕΔΕΑ πως έχει δηλώσει «ότι η έρευνα πρέπει να γίνει και για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μιχελάκης χθες Δευτέρα απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Χριστίνα Καράμπελα, στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί «αναγκαίο να εξετασθεί άμεσα το ζήτημα» από «τα αρμόδια και ελεγκτικά όργανα» της μεγάλης απόκλισης του εκλογικού αποτελέσματος από το αποτέλεσμα των exit polls.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα τη μάχη στην Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένες τις αρνητικές κρίσεις που είχε εκφέρει για τον Γιάννη Σγουρό, τον οποίο στήριξε χθες η κυβέρνηση, είπε ότι οι απόψεις του για τον κ. Σγουρό είναι γνωστές, καθώς τις έχει εκφράσει δημόσια.

Όπως σημείωσε: «Οι απόψεις μου για τον κ. Σγουρό είναι γνωστές και τις έχω εκφράσει και δημόσια. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ήταν η καλύτερη. Η Αττική έχασε μια σημαντική ευκαιρία και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».

Πηγή: thessalianews.gr