Βαθμολογία

Ο Λουίς Ενρίκε στην Μπαρτσελόνα

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα: «Το συμβούλιο των ιθυνόντων της Μπαρτσελόνα επιβεβαιώνει πως ο Λουίς Ενρίκε είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του αθλητικού διευθυντή Άντονι Θουμπιθαρέτα. Ο Λουίς Ενρίκε θα υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που έρχεται ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος είχε περάσει επιτυχημένα από τον σύλλογο ως παίκτης αι προπονητής. Για πρώτη φορά ήρθε το 1996 στην Μπάρτσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Γρήγορα μπήκε στις καρδιές των Καταλανών για την αφοσίωσή του και το ανταγωνιστικό του πνεύμα. Επιπλέον, γρήγορα έγινε ένα κομμάτι κλειδί με τη δυνατότητά του να παίζει σε πολλές θέσεις, την ποιότητά του και την έφεσή του στο σκοράρισμα.

Στις πρώτες του τρεις σεζόν κατέκτησε όλους τους τίτλους του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, συμπεριλαμβανομένων δύο πρωταθλημάτων, δύο κυπέλλων, ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων κι ενός ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Συνολικά έπαιξε οκτώ χρόνια στον σύλλογο, έκανε 300 συμμετοχές, έβαλε 109 γκολ και ήταν αρχηγός την τελευταία του διετία (2002 ως 2004). Όταν έφυγε από τον σύλλογο κρέμασε τα παπούτσια του».